Timshel sa po rokoch vrátil na scénu

timeshel cassbar koncert

8.12.2023 – Cassbar

timeshel cassbar koncert

Ako som už raz napísal, merítkom úspechu je aj prítomnosť dievčat na každom podujatí a tých bolo na vystúpení alternatívneho jazzrockového kvarteta Timshel dosť.  Svojich fanúšikov nestratili ani po dlhých šestnástich rokoch koncertnej nečinnosti a tak po úspešnom októbrovom účinkovaní na Furči sa Košičania postavili na pódium druhý raz. Tentoraz v klube Cassbar v centre mesta.

Timshel predviedli asi sedemdesiatčlennému publiku vysoko kvalitný výkon. Ich ľahko psychedelický ambientný jazzrock vyvolal u zúčastnených od začiatku búrlivý ohlas. Bolo to veľmi príjemné omámenie zmyslov zvukovým vytržením a tvorivými impulzmi, ktoré sa prelínali so svetelnou show.

Prepracované skladby Paskvil, Iné Dvere, Dubovinou, Eroze, Kriačie, Kosa Occamova, Albert, Usadenina, Chvostom Líšky a Neviditeľný vzali poslucháčov na magický výlet acidovou vesmírnou loďou.

Obecenstvo si skandovaním vyžiadalo aj prídavok a Timshel im ho tentoraz dali. Po takmer troch dekádach na scéne majú na konte síce len dve nahrávky – Smäd 2002 a Demo 2010, ale v ich prípade sa vôbec nejedná o kvantitu.

Piatkový večer sa absolútne vydaril a ja ďakujem všetkým za výnimočný zážitok.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *