Dokken – Heaven Comes Down

dokken heavens comes cover

dokken heavens comes coverDokken patrili v osemdesiatych rokoch medzi komerčnú top trojku celého toho obrieho losangelesského hairmetalového hnutia. A na rozdiel od konkurencie, približne každé dva roky dodnes vydávajú nahrávky.

Z ich najslávnejšej zostavy vzišli muzikanti ako George Lynch (Lynch Mob, KXM) a Jeff Pilson (Foreigner, ex-Dio).

Nebo zostupuje

Koncom októbra vypustili do sveta už 12. album Heaven Comes Down. Okrem dnes už veľmi slabo spievajúceho Dona Dokkena tvoria kapelu skúsení hráči. Veď posúďte sami.

Na gitaru hrá John Levin (ex-Doro, ex-Warlock), basu obsluhuje Chris McCarvill (ex-House Of Lords, ex-Obsession) a za bicími sedí J. Zampa (House Of Lords, ex-Thunderhead, ex-David Wayne). Takže zostava ako hrom.

Zvuk a obal sú super. Songwriting je v poriadku. Možno mi trochu vadí, že sa štýlovo vrátili až niekde k platni Under Lock And Key. Celé je to trochu popové ako v dobe menovaného albumu. Ja mám radšej ich tvrdšie a modernejšie dosky. Napríklad Dysfunctional, Erase the Slate, Long Way Home.

Jasné chápem, že Donov hlas je už tak slabučký, že chce zrejme už len obyčajnú piesňovú formu. No na druhú stranu jeho hlas bol slabý a tichý vždy a dokázal fungovať s tvrdou hudbou.
Album je plný dobrých pesničiek. Žiaden ohňostroj, ale príjemné heavy rockové počúvanie. V Gypsy sa riffovaním najviac blížia k obdobiu ich najväčšej slávy. Veľmi ma baví slaďák I’ll Never Give Up, kde sa ozve aj bezpražcová basa.

Zhrnuté a podčiarknuté

Dokken sa nemajú problém udržať na scéne a novinka je rozhodne dobré počúvanie. No ja častejšie siahnem po iných ich albumoch.

Lineup:

  • Don Dokken – spev
  • Jon Levin – gitary, doprovodné vokály
  • Chris McCarvill – basa, doprovodné vokály
  • Bill “BJ” Zampa – bicie

Tracklist:

  1. Fugitive
  2. Gypsy
  3. Is It Me Or You?
  4. Just Like A Rose
  5. I’ll Never Give Up
  6. Saving Grace
  7. Over The Mountain
  8. I Remember
  9. Lost In You
  10. Santa Fe

Rok vydania: 2023

Vydavateľstvo: Warner Music

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.dokken.net/
https://www.facebook.com/DokkenOfficial/
https://www.instagram.com/Dokken_official/
https://www.youtube.com/DokkenOfficial/

Hodnotenie: 4/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *