John Diva & The Rockets of Love – The Big Easy

john diva the big cover

john diva the big coverAlbum The Big Easy vychází v těchto dnech a John Diva & The Rockets of Love se snaží oživit náladu osmdesátých let se svou muzikou, bigbítem na pláže a zahradní párty.

A tady začíná můj problém.

Nedostatky?

Na té desce je muzikantsky vše v pořádku. Hraje to dobře, muzikanti jsou absolutně v pohodě a nemají žádný problém něco zahrát. Písničky jsou zpracované velmi chytlavě a přitom bych neřekl, že hloupě nebo podbízivě. Fakt v tom slyším ty kapely jako Poison, Aerosmith nebo Warrant.

Ti poslední ale byli většinou o dost tvrdší a víc jsem jim to věřil, pominu-li kravinu s třešňovým/ čerešňovým koláčem. Jenže mě toto prostě bohužel moc nebaví a když si představíte že by se to zpívalo česky nebo po slovensky, bylo by to znát ještě víc, myslím.

Obal vám napoví hned. Bazén se žralokem, ( o tom zpíval už kdysi Elán a líbilo se mi to mnohem víc) prachy, holky, víno, Hollywood. Všechna ta klišé, o kterých pro mě tato muzika nikdy nebyla. Tohle je holt v tomto ranku klasická Amerika.

To se ale bavíme pořád spíš o textech a tématech. Jinak jako kulisa na bar nebo do auta to může u někoho zafungovat. Mám z toho pocit, že hraje kapela někde na zahradě někomu k narozeninám.

Závěr:

Jak jsem ale naznačil, byť stylově mě to míjí úplně, a vůbec tím nemyslím nějakou „kytarovou tvrdost“, muzikantsky, skladatelsky, aranžérsky tomu nemám co vytknout jen proto, že mě to neoslovuje. To je třeba zase kapele a všem, co se na výsledku podíleli, nechat a nemám problém to uznat. A co říká oficiální promo materiál k albu?

Bullshit? Not at all . Tak si to přeberte sami. Ahoj.

Lineup:

  • John Diva – spev
  • Snake Rocket – gitary
  • J.J. Love – gitary
  • Remmie Martin – basa
  • Lee Stingray jr. – bicie

Tracklist:

  1. California Rhapsody
  2. The Big Easy
  3. God Made Radio
  4. Runaway Train
  5. Thunder
  6. Believe
  7. Back In The Days
  8. Hit And Run
  9. Boys Don’t Play With Dolls
  10. The Limit Is The Sky
  11. Capri Style
  12. Wild At Heart

Rok vydania: 2023

Vydavateľstvo: Steamhammer / SPV

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.johndiva.com/
https://www.facebook.com/johndiva.rocks/
https://www.instagram.com/johndiva.official/
https://www.youtube.com/johndivarocks

Hodnotenie: 4/6


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *