Krásne Vianoce 2023

vianočne metal skladby 2023
Mnohí z vás určite poznajú notoricky známe vianočné rock/metalové piesne ako Oh Holy Night od Roba Halforda, Oh Come All Ye Faithful od Twisted Sister, Merry Christmas od Slade alebo slovenskú klasiku “Každý deň budú vraj Vianoce” (Lojzo a Miro Žbirka + Fero Griglák). Ale ako to býva, ani zďaleka nie sú jediné.
vianočne metal skladby 2023

Týchto päť vianočných songov takmer určite nepoznáte:

1. PelleK – Twelve Days of Christmas

PelleK (vlastným menom Per Fredrik Åsly) je bývalým spevákom Orion’s Reign. Ako sólový interpret spravil veľa coververzií, ale napríklad tento rok vypustil do sveta vianočný album Christmas by the Fjords.

Obsahuje aj túto pesničku

2. Aldaria – The Three Kings

Aldaria je nórsky projekt Frodeho Hovda. Funguje od roku 2014 a spievajú tam ľudia ako Ralf Scheepers (Primal Fear), Chris Bay (Freedom Call), Siegfried Samer (Dragony),Ola Halén (Insania) a medzi hosťami nájdete aj Chrisovho kolegu Larsa Rettkowitza, ktorý obsluhuje gitaru.

V roku 2017 vydali album Land of Light (hmmm asi majú radi Chrisovú partu 😀 ). Približne rok pred ním vyšiel singel The Three Kings

3. Mad Hatter – Winter Time

Mad Hatter je švédska powermetalová kapela. Vznikla v roku 2017. Vydala zatiaľ dve albumy – rovnomenný (2018) a Pieces of Reality (2020). A v roku 2018 vypustili vianočný song Winter Time.

4. Orion’s Reign – Carol Of The Bells

Už spomenutí grécki symfonici Orion’s Reign majú radi vianočné sviatky. Medzi skladby, ktoré nahrali patri aj Carol Of The Bells.

5. Erlosung – Silent Night

A milovníkov Vianoc nájdete aj v blackmetale 😀 Nemecky one man band Erlösung svoju verziu Tichej noci.

Celá redakcia (Thomas, Lidka, Michal) praje všetkým čitateľom tie najkrajšie sviatky.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *