Metalové Vianoce 2022 – menej známe metalové piesne

metal christmas 2022
Mnohí určite poznáte metalové a rockové piesne v podaní Roba Halforda, Tarje Turunen, M. Žbirku & Lojzo resp. kapiel ako napr. Twisted Sister, Slade, a podobne. Avšak spomínaní muzikanti neboli jediní, ktorí nahrali takéto songy.

metal christmas 2022

Ilustračný obrázok

Kto miluje Vianoce, ten by si určite mal vypočuť aj tieto piesne:

1. Trans Siberian Orchestra – The Prince of Peace

Trans Siberian Orchestra je projektom Paula O’Neilla, Roberta Kinkela a Jona Olivu. Sformovali sa v roku 1993. Nahrali niekoľko vianočných piesní, ktoré sú zachytené napr. na kompilácii Songs of Winter (2010). Medzi ne patrí aj The Prince of Peace.

2. Majestica – Glory of Christmas

Majestica je kapela okolo známeho Tommyho Johansona. V období r. 2000 – 2019 používala názov ReinXeed. V roku 2020 uzrel svetlo sveta ich koncepčný album A Christmas Carol, založený na rovnomennej knihe Charlesa Dickensa. A v roku 2021 vydali singel Glory of Christmas.

3. Sabaton – Chrismas Truce

Pri Tommym ešte zostaneme. Ako všetci viete, okrem Majestici je členom aj Sabatonu. Na ich poslednej platni The Symphony to End All Wars ste mohli počuť aj song – Chrismas Truce. Text opisuje príhodu počas 1. svetovej vojny, keď nemeckí a spojeneckí vojaci cez Vianoce 1914 uzavreli tzv. vianočné prímerie – prestali po sebe strieľať, a spoločne oslávili sviatky.

V refréne sa spieva:

,,A dnes sme všetci bratia
Dnes sme všetci priatelia
Chvíľa mieru vo vojne, ktorá sa nikdy neskončí
Dnes sme všetci bratia
Pijeme a zjednocujeme sa

Teraz prišli Vianoce a sneh bieli zem
Počuť koledy zo zákopov
Spievame svätú noc
Naše zbrane položené na snehových vločkách
Vianoce v zákopoch
Vianoce na fronte ďaleko od domova”

4. Winterage – The Legend of the White Tannenbaum

Talianska power/folk metalová formácia Winterage vznikla v roku 2008. V r. 2015 vypustili do sveta singel The Legend of the White Tannenbaum.

5. Within Silence – Flame of Peace

Po dlhšej odmlke sa tento rok ozvali aj Košičania Within Silence. Pre fanúšikov nachystali singel Flame of Peace. Jeho text je dnes viac než aktuálny.

6. Vexillum – Christmas Time

Skladbu od The Darkness – Christmas Time, určite každý pozná, ale viete, že jej cover natočili aj talianski power metalisti Vexillum?

Redakcia Metalmania-Magazínu Vám praje príjemné strávenie sviatkov a ten najšťastnejší, a najmetalovejší nový rok 2023.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *