Novinky z prostredia interpretov Sabaton, Korpiklaani, Gravery, Etterna

sabaton kapela 2024

Tommy Johansson už nie je členom Sabatonu

20.1.2024

sabaton kapela 2024Švédska kapela Sabaton sa rozišla so známym gitaristom Tommym Johanssonom (Majestica).

Na svojich sociálnych sieťach uverejnili nasledujúce vyhlásenie:
,,Po siedmich úžasných rokoch v kapele sa náš gitarista Tommy rozhodol opustiť Sabaton a vydať sa vlastnou cestou. Želáme mu len to najlepšie. Boli sme blízka rodina a budeme ho naďalej podporovať v dobrodružstvách, ktoré ho v budúcnosti čakajú…“

Tommy sa pripojil k Sabatonu v roku 2016, no v priateľskom vzťahu s členmi bol od roku 2005, keď sa prvýkrát stretli na koncerte.

V statuse ďalej uviedli: ,,Hoci malá časť jeho veľkého srdca zostane vždy v Sabatone, všetci vieme, že musí nasledovať svoje sny. Aj keď sa už nebudeme denne prebúdzať v tour-buse vedľa neho, sme si istí, že naše cesty sa v budúcnosti ešte mnohokrát skrížia, a to na pódiu aj mimo neho. Leť na svojich krídlach a strunách bratu!”

tommy johansson gitarista 2024

Vyjadrenie Tommyho:
,, Bolo to najťažšie rozhodnutie, aké som kedy v živote urobil.

Ako mnohí z vás možno vedia, robím veľa vecí aj mimo Sabatonu. Hrám s inou kapelou, vystupujem s rôznymi umelcami a mám kariéru speváka, ktorú som na roky odložil, aby som sa mohol sústrediť na Sabaton. Po siedmich rokoch tejto činnosti cítim, že je čas začať nasledovať svoje srdce. Znamená to, že už nebudem koncertovať so svojimi bratmi zo skupiny Sabaton a na nadchádzajúcich turné s kapelou sa už nestretneme. 

S hudbou však nikdy neprestanem. Stále budem koncertovať s Majesticou a inými projektmi, ale samozrejme nie na rovnakej úrovni ako Sabaton. Som si istý, že sa s vami, milí fanúšikovia, v budúcnosti opäť stretnem na cestách.“

Linky:
http://www.sabaton.net/
https://www.facebook.com/sabaton/?fref=ts
https://www.instagram.com/sabatonofficial/
https://www.youtube.com/channel/UCjQhd1APsd5NQhiVZV7GYzg

Zdroj: https://sdu.sk/Hbf, Foto Tomy: Sven Mandel, CC BY-SA 4.0, Wikimedia

Korpiklaani – prvý singel z pripravovaného albumu

19.1.2024

korpiklaani kapela 2023Fíni Korpiklaani nás 5. apríla 2024 potešia albumom Rankarumpu. Opäť bude plný chutného folk metalu a jeho rôznych príchutí, ale ponúka aj nové koreniny. Špecialitou budú folkové nástroje.

Hoci “Korpíci” už v oblasti folk metalu urobili jednu alebo možno aj niekoľko nezabudnuteľných vecí, tentoraz husle nového stáleho člena Olliho Vänskäho a akordeón Samiho Perttula môžu prekvapiť aj skalných fanúšikov.

Rankarumpu, rovnako ako dve predchádzajúce nahrávky, vznikla v spolupráci s nahrávacím/mix inžinierom a producentom Janne Saksom. Zdá sa, že spolupráca medzi nim a kapelou dosiahla na tejto platni úplne novú úroveň.

korpiklaani rankarumpu cover

Tracklist:

  1. Kotomaa
  2. Tapa sen kun kerkeet
  3. Aita
  4. Saunaan
  5. Mettään
  6. Kalmisto
  7. Rankarumpu
  8. No perkele
  9. Viikatelintu
  10. Nouse
  11. Oraakkelit
  12. Harhainen höyhen

Vypočujte si prvý singel Saunaan:

Olli Vänskä uviedol:
,,Saunaan som zložil už niekoľko mesiacov predtým, ako som sa dozvedel, že budem hrať s Korpiklaani. Pracoval som na optimistickej folkmetalovej skladbe a menej prekvapivo Korpiklaani “Kings of Folk Metal” boli určite jedným z vplyvov.

Potom jedna myšlienka viedla k druhej a zrazu som zistil, že skutočne hrám pre Korpiklaani a rozprávali sme sa o materiáli na pripravovaný album. Jedného večera počas festivalovej jazdy dodávkou som chalanom zahral pár demo skladieb a Jonne bol nadšený. Trochu sme pracovali s aranžmánom a konečný výsledok je celkom slušná skladba!”

Linky:
http://korpiklaani.com/
https://www.facebook.com/korpiklaani/
https://www.instagram.com/official_korpiklaani/

Zdroj: NUCLEAR BLAST – Arne Jamelle, Foto: Peero Lakanen /úprava Jan Yrlund

Gravery – prvý singel z pripravovaného EP

19.1.2024

gravery kapela 2024V polovici minulého roka vznikla v talianskom Miláne nová beatdown/deathcore formácia Gravery. Zložili 6 skladieb, ktoré sa objavia na ich pripravovanom EP Everything that is Born must Die.

Za prvý singel zvolili skladbu Hate is now the Answer:

Linky:
https://www.facebook.com/graveryofficial
https://www.instagram.com/graveryofficial
https://sdu.sk/2125b
https://www.youtube.com/@Graveryofficial

Zdroj: 2kk Agency

Etterna – nový singel

20.1.2024

etterna kapela 2024Prešovská (v súčasnosti metalcorová) kapela Etterna vypustila do sveta nový singel Below. Na ňom spolupracoval aj Martin Kyjovský zo Sinner Self.

Linky:
http://www.etterna.eu/
https://www.facebook.com/etterna.eu/
https://www.instagram.com/etterna_official/
http://bandzone.cz/etterna

Zdroj: https://www.facebook.com/etterna.eu/

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *