Ektomorf – Vivid Black

ektomorf vivid black cover

ektomorf vivid black coverMaďarská nu/groove metal kapela Ektomorf, ktorá je na scéne už viac ako dvadsať rokov, býva časťou fanúšikov označovaná ako kópia Sepultury. Rozhodnutie nechávam na vás.

Ja som bola po minulom, nesmierne vydarenom albume Reborn zvedavá, či kapela naznačené tempo vydrží. A z tohto pohľadu mám mierne zmiešané pocity.

Vivid Black

Album Vivid Black (vyšiel 8. 12. 2023) má solídnu úroveň, ale kvalitu Rebornu nedosahuje. Žeby dôvodom bolo to, že bol nahrávaný v inej zostave ako jeho predchodca? V pozícii členov kapely tu vystupujú len frontman Zoltán a basák Csaba. Asistovali im hostia Szebasztián Simon (gitarista) a  Dániel Szabó (bubeník).

Desať skladieb dobre odsýpa, nezaznamenáte vyslovene slabé či prázdne miesta. Hudobne je to slušný nápor na hlavu. Očakávajte malý otras mozgu každé dve minúty. Nechýbajú surové gitarové riffy, s ktorými sa Zoltán vie fakt pekne vyhrať, výrazné bicie a správne nasraný spev, sem tam striedaný čistými vokálmi. To vytvára slušný kontrast, aj keď v niektorých piesňach vyznieva čistý spev akoby navyše.

Skladby majú riadnu dávku zlostnej energie, ale sem tam jednoducho budete mať dojem, že ste to už niekde počuli. Chvíľami akoby tam zneli Machine Head, občas zaregistrujete aj to, prečo je kapela prirovnávaná k Sepulture. No podľa môjho názoru to celkovému vyzneniu neškodí. Pre fanúšika je to možno slušný spôsob, ako sa s kapelou ľahšie stotožniť.

Mne sa zo skladieb najviac páčili Never be the same again a REM. Pri tej prvej som mala dojem, že ju už dlho poznám a tá druhá má parádny úvod a zaujímavé vrstvenie.

Konečný verdikt

Vivid Black je album, ktorý fanúšika nesklame. Je to skrátka typický Ektomorf a keď ho prestanete porovnávať s minulou platňou, určite si vychutnáte pol hodinu dobrej muziky.

Lineup:

  • Zoltán Farkas – spev, gitary
  • Csaba Zahorán – basa

Hostia:

  • Szebasztián Simon – gitary
  • Dániel Szabó – bicie

Tracklist:

  1. I’m Your Last Hope (The Rope Around Your Neck)
  2. Die
  3. Never Be the Same Again
  4. I Don’t Belong to You
  5. Fade Away
  6. You and Me
  7. Vivid Black
  8. The Best of Me
  9. You Belong There
  10. REM

Rok vydania: 2023

Vydavateľstvo: AFM Records

Youtube ukážka:

Linky:
https://ektomorf.army/
https://www.facebook.com/EktomorfOfficial/
https://www.instagram.com/ektomorf_official/
https://www.youtube.com/user/ektomorfHU
https://open.spotify.com/artist/7lyUcNJUvtC0K7ufpLMvpg

Hodnotenie: 4/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *