Prong – State of Emergency

prong state of cover

prong state of coverAmerická crossover thrash kapela Prong vydala v októbri trinásty album State of Emergency.

Bola založená v New Yorku v roku 1986. V jej čele stojí jediný stály člen, gitarista a spevák Tommy Victor, ktorý je známy aj spoluprácou s Ministry, Danzig a Marilyn Manson. Svoj prvý koncert odohrali v legendárnom klube CBGB.

Stav pohotovosti

Novinka amerického tria je dlho očakávaným pokračovaním platne Zero Days z roku 2017. Zakladateľ kapely Tommy Victor o nej hovorí: „Je to veľmi ,Prong’ nahrávka. Myslím, že má žánrový presah a rozhodne ignoruje všetky súčasné trendy. Mám rád všetky druhy hudby a State Of Emergency to odráža. Je to typický príklad môjho štýlu.“

Ten sa však nedá presne definovať. Prong kombinuje thrash metal, rock, punk a hardcore z East Coast znovu po svojom. Zásadné nahrávky ich zlatej éry Beg To Differ, Prove You Wrong a Cleansing z prvej polovice 90. rokov sú pevnými základmi, na ktorých sa dá stavať. A tak songy ako The Descent, Breaking Point, hit Non-Existence, Obeisance a Back (NYC) vám roztrúsia lebku po izbe.

Posledná skladba Working Man je výborný ,blacksabbathovský’ cover od kanadských Rush. Burič Tommy Victor už viac ako tri dekády nastavuje zrkadlo politike a orwellovský pohľad do očí sveta ponúka aj na State Of Emergency.

Verdikt

Originálnymi riffmi ošľahaný veterán Tommy Victor je opäť schopný položiť svojim poctivým remeslom na kolená mnoho ďalších kapiel, aj mladšiu generáciu. Jeho fans by nemali chýbať 11. novembra na koncerte v košickom Collosseu.

Lineup:

  • Tom Victor – spev, gitary
  • Jason Christopher – basa
  • Griffin McCarthy – bicie

Tracklist:

  1. The Descent
  2. State of Emergency
  3. Breaking Point
  4. Non-Existence
  5. Light Turns Black
  6. Who Told Me
  7. Obeisance
  8. Disconnected
  9. Compliant
  10. Back (NYC)
  11. Working Man (Rush cover)

Rok vydania: 2023

Vydavateľstvo: SPV/Steamhammer

Youtube ukážka:

Linky:
https://prongmusic.com/
https://www.facebook.com/prongmusic
https://www.instagram.com/prongtheband/
https://soundcloud.com/prong-official

Hodnotenie: 6/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *