Kniha Black metal IV Do propasti

kniha black metal do propasti 2024
V januári 2024 české vydavateľstvo Metal Gate vydalo už štvrtý preklad knihy Dayal Pattersona. Jeho názov je Black metal IV Do propasti.

kniha black metal do propasti 2024

Jednotlivé diely sa dajú čítať samostatne, takže ak ste nečítali predchádzajúce, nič sa nedeje. Ale medzi nami, oplatia sa a najlepšie na tom je, že si čítanie môžu užiť aj ľudia, ktorí tomuto štýlu príliš nefandia.

Rozhovory o black metale

Novinka je, narozdiel od predchádzajúcich, písaná spôsobom otázok a odpovedí. Rozhovory sú veľmi otvorené, úprimné, občas prekvapivo vtipné a sem tam idú až na kosť.

Počas čítania budete možno zaskočení tým, že títo, väčšinou maskovaní šialenci, tvoriaci temnú a drsnú hudbu sú v skutočnosti celkom milí ľudia s rozhľadom a slušným, aj ked morbídnym zmyslom pre humor.

Napríklad hneď na začiatku sa dozviete, prečo má kapela Helheim taký experimentálny prístup k hudbe a prečo začali so severskou mytológiou. Zistíte, čo znamená názov Urgehal a ako vznikol.

Dočítate sa, čo pre jednotlivých muzikantov znamená satanizmus a nemusí to byť uctievanie diabla, že black metal nie je v princípe protikresťanský, ale je o slobode mysle, ktorú pri počúvaní vyvoláva v poslucháčovi. A že rasistických a nacistických kapiel je medzi nimi oveľa menej, než by ste čakali. A možno prídete aj na to, prečo práve Nórsko vyprodukovalo najviac takýchto kapiel. 🙂

Konečný verdikt 

V knihe je toho oveľa viac, ale ako malá pozvánka to určite stačí. Zo začiatku som uvažovala, o čom sa dá ešte k tejto téme písať (a to má autor v pláne ešte minimálne jednu knihu).Táto sa mi páči najviac zo všetkých. A zistila som, koľko kapiel je pre mňa úplne neznámych napriek tomu, aj keď tento štýl hudby celkom môžem

Autor: Dayal Patterson
Vydavateľstvo: Metal Gate
Rok vydania: 2024
Hodnotenie: 5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *