Novinky z prostredia interpretov Dream Theater, Accept, Knights of Helipolis, Blind Guardian

dream theater kapela 2024

Dream Theater začali pracovať na novom albume s Mikem Portnoyom

9.2.2024

dream theater kapela 2024Kapela Dream Theater oficiálne potvrdila, že začala pracovať na 16. platni. Zároveň to bude comebackový album s legendárnym bubeníkom Mikeom Portnoyom.
Portnoy založil Dream Theater v roku 1985 spolu s gitaristom Johnom Petruccim a basgitaristom Johnom Myungom. Počas 20. rokov nahral 10 albumov (od When Dream And Day Unite 1989 až po Black Clouds & Silver Linings 2009). Z kapely odišiel v roku 2010.

Dnešný deň zverejnili fotografiu Portnoya, Petrucciho, Myunga, speváka Jamesa LaBrieho a klávesaka Jordana Rudessa v štúdiu a napísali k nej: ,,DT16 je oficiálne v plnom prúde!”

Minulý mesiac Petrucci povedal šéfredaktorovi portálu GuitarWorld.com – Michaelovi Astley-Brownovi, že on a jeho kolegovia sa “tešia” na prácu na novej hudbe.

Uviedol: ,,Je naozaj vzrušujúce mať [Portnoya] späť v kapele…. Dream Theater sme založili spolu. Hovoril som [predtým v rozhovore] o tom, že sme boli 18 rokov na Berklee [College Of Music]; tam sme sa stretli. A odvtedy sme boli priatelia. Takže mať ho späť v kapele je pre nás všetkých naozaj výnimočné. Viem, že aj on sa veľmi teší…“

Linky:
http://www.jameslabrie.com/
https://www.facebook.com/officialjameslabrie
https://www.instagram.com/jameslabrie.dt/
https://jameslabrie.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/mikeportnoyofficial/
https://open.spotify.com/artist/3bd5EpE5vC93GJT2u0fx4n

Zdroj: https://sdu.sk/RC5a

Accept vydajú nový album 16. apríla

6.2.2024

accept 2023Metalová legenda Accept ohlásila novú platňu Humanoid. Dátum vydania je stanovený na 26. apríla. Videoklip k prvému singlu uzrie svetlo sveta 28. februára.

Nahrávku opäť produkoval, nahrával, mixoval a mastroval kritikmi uznávaný heavymetalový producent Andy Sneap.

Od dnešného dňa sa môžu fanúšikovia ponoriť do pripravovaného albumu na novospustenej interaktívnej webovej stránke, kde môžu preprogramovať robota, ktorý je zobrazený na obale, a objavovať tak rôzne časti pripravovanej nahrávky.

accept humanoid cover

Wolf Hoffmann o albume Humanoid:
,,Veľmi sa teším z Humanoidu. Album má po celý čas skvelú energiu! Spolupráca s najlepším metalovým producentom Andym Sneapom bola opäť veľmi zábavná! Sme skvelý tím. Všetci nový album milujeme a tešíme sa, až ho budeme hrať naživo! Dúfam, že sa bude našim fanúšikom páčiť rovnako ako nám.”

Linky:
http://acceptworldwide.com/
https://www.facebook.com/accepttheband/
https://www.instagram.com/acceptworldwide/

Zdroj: Napalm Records Press, Foto Accept: https://lnk.sk/sm36

Knights of Helipolis – nový singel

6.2.2024

knights of helipolis kapela 2024Francúzska symphonic/powermetalová formácia Knights of Heliopolis nachystala debutové EP The Planeswalkers.

knights of helipolis cover

Tracklist:

  1. The Planeswalkers
  2. In the Shadow Of The Erdtree
  3. Adeptus Astartes
  4. The River Of Life
  5. Les Merveilles de Mijin

Rozhodli sa ho vydať špeciálne – najprv ako päť samostatných singlov. Je to vlastne koncepčný album – príbeh rytierov z Heliopolisu, ktorí sú alchymistami a zároveň „planeswalkers“ To znamená že dokážu cestovať medzi svetmi a dimenziami.

Doposiaľ vydané single:

Linky:
https://knightsofheliopolis.fr/
https://www.facebook.com/phoebus.the.knight
https://www.instagram.com/phoebus_the_knight

Zdroj: METAL MESSAGE

Kedy bude nová platňa Blind Guardian?

6.2.2024

blind guardian 2022Posledný štúdiový album The God Machine nemeckých Blind Guardian bol vydaný v roku 2022. Kedy bude ďalší?

hansi kursch spevak 2024

V novom rozhovore pre austrálsky Metal Roos dostal Hansi Kürsch otázku, či si myslí, že ďalšia štúdiová nahrávka bude „kratšia“, vzhľadom na to, že The God Machine z roku 2022 bol prvou regulárnou štúdiovkou po siedmich rokoch.

Odpovedal (v prepise pre BLABBERMOUTH.NET): ,,Som si celkom istý, že bude…. Nevuiem, ako bude presne vyzerať. Pre jubilejný album sme znovunahrali skladbu Somewhere Far Beyond a v roku 2022 sme natočili živé nahrávky, takže to bude niečo, čo určite príde veľmi skoro. Hovoríme však o novom materiáli.

Jeho tvorba je zatiaľ pozastavená, pretože čoskoro spravíme nejaké akustické koncerty, na ktorých sme tiež pracovali, pretože sme museli zabiť nejaký čas. A potom áno. Po Wackene [Open Air] a po koncertoch, ktoré odohráme v rámci tohto roka, sa naďalej sústredíme na pravidelné skladanie piesní. A neviem – bol by som veľmi prekvapený, keby som zistil, že nový album Blind Guardian nebude skôr ako v roku 2027, čo je už teraz úspech Ale dúfam, že buď koncom roku 25 alebo v roku 26.”

Linky:
http://www.blind-guardian.com/
https://www.facebook.com/blindguardian
https://www.instagram.com/blindguardian/

Zdroj: https://sdu.sk/ddf, Foto Blind Guardian: Dirk Behlau, Foto Hansi: Markus Felix | PushingPixels; CC BY-SA 4.0; Wikimedia

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *