Thunderstick – Lockdown

thunderstick lockdown cover

thunderstick lockdown coverThunderstick, vlastným menom Barry Graham Purkis, bol začiatkom osemdesiatych rokov jeden z najrešpektovanejších bubeníkov novej vlny britského heavy metalu. Najprv bubnoval v Iron Maiden a to ešte pred Paul Di´Annom.

Odtiaľ musel odísť pre jeho prílišnú teatrálnosť. Vystupoval vo wrestlingovej maske a zavretý v klietke. To mu vydržalo až dodnes. Potom prešiel do Samson, odkiaľ do Iron Maiden prešli Clive Burr a aj Bruce Dickinson, nahral ich najslávnejšie a komerčne najúspešnejšie platne.

Po odchode zo Samson založil svoju kapelu Thunderstick. Tá bola prvotriedny heavy metal so ženskými „ječákmi“ (ako hovoria českí „metal brothers“). Každý album iná speváčka. Po rozpade vlastnej bandy koncom osemdesiatych rokov sa venoval zvukarine a pravidelne sa vracal do Samson až do smrti Paula Samsona.

Lockdown

Kapela Thunderstick sa vrátila na scénu v roku 2016 a od vtedy má na konte dva albumy, živák, štyri single a pred vydaním je aj DVD z koncertu v Poľsku. Na novom albume Lockdown je už tretia speváčka. A rozhodne tá najlepšia.

Ako už názov napovedá, piesne boli zložené počas covidového Lockdownu. Obal skvelý, zvuk príjemný, výkony dobré a songwriting je na úrovni. Čo trochu mrzí, že album je viac rock’n’rollový. Metal je prítomný až vo štvrtej Iam Rockstar, v ôsmej Snowfall In Space, kde speváčka Raven znie ako Stevie Nicks v dobách Fleetwood Mac. Vôbec, táto skladba je pre mňa vrchol.

Ďalší špičkový metal je znovunahratá Thunder, Thunder a Walkyrie Warrior. Všetky metalovky patria k top albumu, ale nie len tie. Poprocková Hold On Me alebo Dawn Of The Crystal Night tiež.

Zhrnuté a podčiarknuté

Celý album je vynikajúci, aj keď koncepčne príliš nedrží pokope. Ale aj tak sa to fantasticky počúva. Skvelá nahrávka, povinnosť pre uctievačov NWOBHM.

Lineup:

  • Raven Blackwing – spev
  • Dave Butters – gitary
  • Pete Pinto – gitary
  • Rex Thunderbolt – basa
  • Thunderstick – bicie

Tracklist:

  1. Cortege of the Dark Princess
  2. Torn ‘n’ Twisted
  3. Snakebite
  4. I’m a Rockstar (In My Head)
  5. Who the Devil Are You
  6. Those Daze
  7. Warhead
  8. Snowfall In Space
  9. Thunder, Thunder 23
  10. Hold On Me
  11. Valkyrie Warriors
  12. Go Sleep With The Enemy (I Dare Ya) (2023 Remix)
  13. Dawn of the Crystal Night
  14. I Close My Eyes

Rok vydania: 2023

Vydavateľstvo: Roulette Records

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/thunderstickofficial/
https://thunderstick.bandcamp.com/album/something-wicked-this-way-comes-2/
https://open.spotify.com/artist/27SH5wwOJ0DhXmxoRZuwr7?si=z1kLeWCxQmmXlgq_R_8hDQ&nd=1/

Hodnotenie: 5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *