Novinky z prostredia interpretov Slayer, Ministry, Gatecreeper, The Harbinger

slayer kapela 2024

Slayer sa vracajú na scénu

21.2.2024

slayer kapela 2024Legendárna kapela Slayer v roku 2019 oznámila ukončenie činnosti. No jej fanúšikovia majú dôvod na radosť, keďže tento deň ohlásila, že v septembri sa vracia na koncertné pódia.

Na festivaloch Riot Fest a Louder Than Life zahrajú v zostave Tom Araya (basa, spev), Kerry King (gitara), Gary Holt (gitara) a Paul Bostaph (bicie).

,,Nič sa nevyrovná tým 90 minútam, keď sme na pódiu, keď hráme naživo a zdieľame tú intenzívnu energiu s našimi fanúšikmi a úprimne povedané, toto nám chýbalo“ – povedal Araya.

,,Chýbalo nám hrať naživo? Absolútne. Slayer znamená veľa pre našich fanúšikov a oni znamenajú veľa pre nás. Už to bude päť rokov od doby, čo sme ich naposledy videli.“ – dodal King.

Potvrdené akcie:

  • 22. september – Riot Fest (Chicago, USA)
  • 27. september – Louder Than Life (Louisville, USA)

Linky:
https://www.slayer.net/
https://www.facebook.com/slayer
https://open.spotify.com/user/slayerband
https://www.instagram.com/slayerbandofficial

Zdroj: https://sdu.sk/Io9j, Foto: Selbymay, CC BY-SA 4.0, Wikimedia

Koniec Ministry

21.2.2024

ministry kapela 2023V novom rozhovore s  Chuckom Armstrongom z Loudwire NightsAl Jourgensen dal vyjadrenie, ktoré uvedie fanúšikov do smútku. Opäť potvrdil, že plánuje ukončiť činnosť Ministry. Ďalšia platňa bude posledná.

Al uviedol: ,, Myslím, že sme náš žáner, nech už sa akokoľvek volá, zdokonalili. Ľudia to radi nazývajú industrial alebo inak. Ja tomu hovorím jednoducho hudba. Ale určite je to náš štýl. A príde čas, keď nechcete začať upadať. A my sme všetci v správnom veku. Končíme v správnom čase. A ďalší a posledný album by mali byť svieže vďaka tomu, že Paul Barker je späť…

Všetci sme za posledných 40 rokov dospeli. A viem, že sa mi s ním v štúdiu dobre spolupracuje, čo je zrejmé aj pri albumoch z 90. rokov, ktoré sme robili. Takže áno, teším sa na ďalší. Ale čo potom urobím, aby som to prekonal? A svet sa dovtedy zrazu zázračne nezmení. Ale z hudobného hľadiska príde čas, že všetko pôjde smerom nadol.”

Na druhú stranu, či chystaný album bude skutočne posledný je otázne. V minulosti už Al viackrát ohlásil „naozaj posledný“ album Ministry.

Linky:
https://ministryband.com/
https://www.facebook.com/WeAreMinistry/
https://www.instagram.com/WeAreMinistry/

Zdroj: https://sdu.sk/2GkmD

Gatecreeper – nový singel

20.2.2024

Arizonská deathmetalová banda Gatecreeper zverejnila nový singel Caught in the Treads. Je to ich prvá nová muzika od EP-čka An Unexpected Reality (2021).

Chase H. Mason uvádza: ,,Text tejto piesne je o nadprirodzenej flotile tankov, ktoré boli posadnuté dušami padlých vojakov. Je o pomste a drvení nepriateľov.”

Linky:
https://www.gatecreeper.com/
https://www.instagram.com/gatecreeper/
https://www.twitter.com/gatecreeper/
https://www.youtube.com/channel/UCeDmZEZRDSmVryX8qRacwrA/
https://www.open.spotify.com/artist/0eCB2pwtPnLywA4rxe4i4N/

Zdroj: NUCLEAR BLAST – Arne Jamelle

The Harbinger – nový singel

20.2.2024

the harbinger kapela 2024Fínska doom/deathmetalová formácia The Harbringer zverejnila videoklip k skladbe Hollow, prvému singlu prvý singel z ich pripravovaného EP Gates of Hell. Termín vydania je stanovený na tento rok.

Komentár kapely:
,,Keď sa závoj medzi snami a realitou zamotá, zostúpite do väzenia nočných môr, kde vás démoni, ktorých ste si sami vytvorili, prinútia pochybovať o vašom zdravom rozume.

Keď sa brána raz otvorí, už sa nikdy nedá skutočne zavrieť a vy budete navždy pripútaní k hrôzam predstavivosti, ktoré krvácajú do bdelého sveta.”

the harbinger hollow cover

Linky:
https://www.facebook.com/theharbingermetal
https://www.instagram.com/theharbingermetal
https://theharbingermetal.bandcamp.com

Zdroj: Inverse Records

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *