Novinky z prostredia interpretov Exodus, Sepultura, Rust2dust, Nomura

exodus kapela 2024

Exodus čoskoro začnú nahrávať nový album

27.2.2024

exodus kapela 2024V novom videu na YouTubue kanáli Zetro’s Toxic Vault frontman thrashmetalovej kapely Exodus – Steve “Zetro” Souza oznámil pokrok v príprave nasledovníka albumu Persona Non Grata (2021).

,,Práve teraz píšeme nové skladby a myslím, že pôvodne by sme mali byť v štúdiu… Chceli sme tam ísť 1. marca, ale nemôžeme to len tak uponáhľať. Musí to byť prirodzené. Takže si myslím, že samotné nahrávanie začne v polovici mája.“

Ďalej pokračoval: ,,Chystáme sa absolvovať päť koncertov v Južnej Amerike. Robíme Summer Breeze [festival] v Brazílii a máme nejaké veci v Čile a Ekvádore a v – ešte pár vecí v Brazílii, ktoré budeme robiť tesne pred tým, ako tam pôjdeme. A ak sa nemýlim, Európa bude posledný týždeň v júli – približne od 26. alebo 27. júla do 18. augusta – takže si nemyslím, že tam bude veľa vecí, ktoré budú kolidovať s tým. Ale to je v každom prípade to, v akom štádiu sa teraz s Exodus nachádzame.“

Čo sa týka hudobného smerovania nového materiálu Exodus, Zetro povedal: ,,Ešte som nepočul nič, čo by napísali. Zvyčajne to začína u Toma [Huntinga, bicie] a Garyho [Holta, gitara]. Takže najprv bude hudba a potom bicie. A následne, keď budú mať akoby zlepené veci, tak z nich budem počuť kúsky. Takto sa to nejako valí. Ale v priebehu troch alebo štyroch týždňov sa z toho, čo znie len ako riffy poskladané dokopy, stanú plnohodnotné piesne s textami. Persona Non Grata určite išla touto cestou. Aj v minulosti sme to tak robili. Takže to je to, čo sa teraz deje, pokiaľ ide o Exodus.”

Linky:
http://www.exodusattack.com
https://www.facebook.com/exodusattack/
https://www.instagram.com/exodusbandofficial/
https://www.youtube.com/c/exodusattack

Zdroj: https://sdu.sk/Lme

Sepultura – rozchod s bubeníkom

27.2.2024

sepultura kapela 2024Bubeník Eloy Casagrande opustil Sepulturu aby sa mohol pripojiť k novému projektu. Niektorí ľudia špekulujú, žeby sa mohol stať novým členom Slipknot.
Správa o Eloyovom odchode zo Sepultury prichádza len dva mesiace po tom, čo skupina oznámila, že v roku 2024 oslávi svoje 40. výročie a vydá sa na “rozlúčkové turné”, ktoré pokryje celý svet.

eloy casagrande bubeník 2024

Vyhlásenie kapely: ,,Turné Celebrating Life Through Death, rozlúčkové turné počas nasledujúcich 18 mesiacov, bude oslavou 40. výročia kapely a zároveň jej rozlúčkou so scénou.“

Začiatkom decembra skupina pri oznámení jasne definovala zámer, že ide o “vedomú a plánovanú smrť”.

,,Nech to znie akokoľvek poeticky, turné takéhoto rozsahu si vyžiadalo takmer rok príprav a plánovania a taktiež veľa odhodlania, etiky a lojality voči fanúšikom, ako aj úctu k histórii kapely – čo je pre Andreasa Kissera, Derricka Greena a Paula Xista jasnou prioritou. Avšak 6. februára, niekoľko dní pred prvou skúškou, bubeník Eloy Casagrande oznámil kapele, že opúšťa Sepulturou, aby sa venoval kariére v inom projekte. Kapela bola zaskočená. Bez predchádzajúceho varovania okamžite opustil skupinu a vzdal sa všetkého, čo súviselo so Sepulturu. Našťastie na pozíciu Eloya Casagrandeho nastúpi americký virtuóz Greyson Nekrutman, ktorý je vítaný ako nový bubeník kapely na rozlúčkovom turné ‘Oslava života prostredníctvom smrti.”

Linky:
www.sepultura.com.br
www.facebook.com/sepultura
www.instagram.com/sepultura
www.nuclearblast.de/sepultura

Zdroj: https://sdu.sk/A7z, Foto kapela: Andreas Lawen, Fotandi, CC BY-SA 4.0, Wikimedia, Foto Eloy Casagrande: https://sdu.sk/jyLc

Rust2dust vs Zverina nový videoklip Partizán

24.2.2024

Spojenie minulosti a súčasnosti v Novom singli “Partizán” V súčasnom svete, kde sa história a súčasné udalosti prelínajú v nepretržitom cykle zmeny vám s hrdosťou predstavujeme najnovší singel “Partizán”

Je to únik za slobodou, odvahou a nádejou, inšpirovaný hrdinskými činmi partizánov počas druhej svetovej vojny, a zároveň odkazom pre súčasnú generáciu. Cieľom bolo snúbiť historickú inšpiráciu s odkazom na súčasné udalosti, čím vzniká silný príbeh, ktorý rezonuje s poslucháčmi naprieč generáciami.

“Partizán” nie je len poctou tým, ktorí bojovali za slobodu v minulosti. Je to tiež pripomienka, že boj za spravodlivosť a slobodu je stále aktuálny. Touto cestou vás vyzývame k zamysleniu nad hodnotami, za ktoré sa oplatí bojovať a nad nezlomným duchom, ktorý nás vedie skrz temnotu k svetlejšiemu zajtrajšku.

V časoch, keď sa zdá, že svet je plný rozdelenia a konfliktu, nám tento singel pripomína, že súcit, lásku a slobodu nemožno nikdy prekonať. Vydanie singlu “Partizán” je sprevádzané videoklipom, ktorý vizuálne dopĺňa silný odkaz piesne.

O kameru a scenár sa postaral náš kamarát Braňo Vartovník. Vizuál, produkciu a strih mal na starosti skvelý Lukáš Pulík a.k.a. DCKDST

Tlačová správa

Nomura vydala nový album

27.2.2024

nomura kapela 2024Kapela NOMURA vydala zbrusu nové digitální EP “The Silent Whisper“.

nomura the silent cover

Tracklist:

  1. Embrace the string
  2. Malefice – The poisioned lake
  3. Natural revange
  4. The faceless ghoul
  5. The Silent Whisper

Muzika kapely NOMURA míří přímo solar, tlak zjemňuje ambiencí i jemnou kytarou. Nakažlivý lámaný rytmus táhne dopředu. Pětice talentů se ponořila do vod moderního progresivního metalu založeného na specifickém groovu a sekání typického pro djent, přičemž laškují s core žánry s přívlastky death-, metal- či hard-.

Linky:
https://www.facebook.com/Nomuraofficial/
https://www.instagram.com/nomura_band_official/
https://nomura.bandcamp.com/
https://www.youtube.com/@nomura9649

Zdroj: Sabina Jesenovská

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *