Novinky z prostredia interpretov Epica, Rhapsody of Fire, Accept, Ánni

epica kapela 2024

Kedy vyjde nový album Epici?

1.2.2024

epica kapela 2024V novom rozhovore pre mexický magazín Summa Inferno Simone Simons, speváčka kapely Epica, prezradila ako prebieha skladanie piesní pre nový album:

,,Momentálne máme dosť veľa piesní pre nový album Epica. Neviem, či ich vôbec stihneme všetky nahrať, ale určite máme veľa materiálu. Nedávno sme mali ďalšie špeciálne stretnutie. Stretli sme sa, aby sme napísali alebo dokončili demá k piesňam, vymysleli vokálne linky a nejaké pracovné verzie textov,” prezradila.Máme už celý harmonogram nahrávania v štúdiu a album by mal byť hotový do konca leta a vyjsť v roku 2025. Takže áno, budeme mať náš deviaty štúdiový album.“

Ďalej dodala: ,,Milujem piesne, ktoré sme doteraz napísali. Je ich viac, ako sa zmestí na album. Takže to bude super. A tento rok nebudeme toľko koncertovať. Takže sa sústredíme na album Epica a koncerty Symphonic Synergy (kde Epica bude hrať spolu s orchestrom), čo je veľa práce.”

Posledný album Epici – Omega vyšiel ešte v roku 2021.

Linky:
http://www.epica.nl/
https://www.facebook.com/epica
https://www.instagram.com/epicaofficial/
https://www.youtube.com/user/epica/

Zdroj: https://sdu.sk/Rxy, Foto: Wojciech Pędzich, CC BY 4.0, Wikimedia

Rhapsody of Fire – prvý singel z pripravovaného albumu

29.2.2024

rhapsody of fire kapelaTalianski symfonici Rhapsody of Fire ohlásili detaily nástupcu počinu Glory for Salvation z roku 2021. Album Challenge The Wind vyjde 31. mája. Opäť pôjde o ságu The Nephilim’s Empire.

Tento album bude zatiaľ najrýchlejší. ,,V porovnaní so všetkými predchádzajúcimi nahrávkami Rhapsody Of Fire sa novinka skladá iba z hyperrýchlych songov a nebude obsahovať ani jednu baladu.” prezrádza skladateľ a klávesák Alex. ,,Na žiadnej z našich ostatných nahrávok nebolo toľko čistého, nefalšovaného metalu ako na ‘Challenge The Wind’!”

rhapsody of fire challenge cover

Tracklist:

  1. Challenge the Wind
  2. Whispers of Doom
  3. The Bloody Pariah
  4. Vanquished by Shadows
  5. Kreel’s Magic Staff
  6. Diamond Claws
  7. Black Wizard
  8. A Brave New Hope
  9. Holy Downfall
  10. Mastered by the Dark

Jeho súčasťou bude aj minuloročný singel Kreel’s Magic Staff a dnešný deň predstavili novinku – titulnú pieseň


Staropoli dodáva: ,,Nový singel Rhapsody Of Fire Challenge The Wind je ďalšou silnou hudobnou výpoveďou kapely. Rýchlosť, energia, orchestrácie, ostré gitary, úžasné vokály a zbory; skutočne epická a božská hudba. Očakávajte, že budete unesení, celý album vami otrasie do základov!”

Linky:
https://www.rhapsodyoffire.com/
https://www.facebook.com/rhapsodyoffire/
https://www.instagram.com/rhapsodyoffireofficial/
https://www.youtube.com/channel/UCtTQK5lja9uO9b5PNTmbdXw/

Zdroj: Mona Miluski – ALL NOIR

Accept – prvý singel z pripravovaného albumu

28.2.2024

accept 2023Legendárna formácia Accept zverejnila prvý singel, titulnú vec z pripravovaného albumu Humanoid. Dátum jeho vydania je stanovený na 26. apríla.

Korene Accept siahajú ešte do roku 1968. Boli prvou nemeckou heavymetalovou skupinou, ktorá sa presadila na medzinárodnej scéne a ovplyvnila celú generáciu kapiel.

accept 2023

Tracklist:

  1. Diving Into Sin
  2. Humanoid
  3. Frankenstein
  4. Man Up
  5. The Reckoning
  6. Nobody Gets Out Alive
  7. Ravages Of Time
  8. Unbreakable
  9. Mind Games
  10. Straight Up Jack
  11. Southside Of Hell

Accept o novej skladbe: „Pieseň sa pohráva s všadeprítomnou témou umelej inteligencie (AI). Čudným spôsobom sme teraz vstúpili do vzrušujúcich časov… Táto digitálna revolúcia má obrovský vplyv, pravdepodobne väčší, ako čokoľvek, čím ľudstvo kedy prešlo. Priemyselná revolúcia bola obrovská, ale toto môže byť ešte väčšie a sme len na jej začiatku. Mám však aj trochu strach, že sa v tom všetkom ľudstvo stratí a bude odstavené na vedľajšiu koľaj. Pieseň je dosť pôsobivá a provokujúca!“

Linky:
http://acceptworldwide.com/
https://www.facebook.com/accepttheband/
https://www.instagram.com/acceptworldwide/

Zdroj: Napalm Records Press

Mystičtí ÁNNI představili nový singl Whispers Of The North

1.3.2024

Whispers Of The North. Tak se jmenuje nový singl jihočeských metalových ÁNNI, který vyšel poslední únorový den. Kapela se na něm opět vyznává z lásky k přírodě a klasickému metalu.

„ÁNNI jsou propojeni s přírodou, taková je od začátku naše filozofie. Příroda je krásná, ale dokáže být i drsná a syrová, stejně jako naše muzika,“ uvádí zpěvačka Neira, která je autorkou textu a tradičně také oficiálního lyric videa. „Mám pocit, že tentokrát jsme ještě víc vsadili na atmosféru. Ač se samozřejmě stále jedná o metal, myslím, že Whispers Of The North může oslovit i širší posluchačskou základnu. Mimochodem určitou inspirací nám bylo nordické propojování folku a metalu. Je to cítit hlavně ve vokálech, které jsou v některých momentech postavené na vysoké frekvenci, což je pro nordický folk typické.“

„Na Whispers Of The North se mi zároveň moc líbí silný ženský element. Neira skladbě dominuje, vnáší do ní svou specifickou auru. Muziku jsem jí psal na tělo a myslím, že je to
z výsledku cítit,“ dodává kytarista Václav Votruba.

K Whispers Of The North měl původně vzniknout oficiální klip, ale příroda si postavila hlavu.

„Natočila jsem záběry z dronu a v další fázi jsme měli přijít na řadu my, jenomže sníh ze dne na den slezl a bylo po všem. Čekali jsme několik týdnů, až jsme si řekli, že holt bude stačit lyric
video. I tak si myslím, že hudbu svou atmosférou pěkně podpořilo,“ říká Neira.

Facebook: https://www.facebook.com/annimetal
Spotify: https://open.spotify.com/artist/6TNftucViRlNeSczI1PRJg?si=M23i_u7RS2WLHUJxfS2yuA

Kontakt: anni.metalband@gmail.com

TZ

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *