Wolnera – Product of Fear

wolnera product cover

wolnera product coverSlovenská kapela Wolnera (Vranov nad Topľou/Prešov) existuje od roku 2022. Venuje sa žánru, na ktorý ja prisahám od svojich štrnástich rokov. Plnokrvnému thrashu bez zbytočných moderných manierov.

A je super, že vekový priemer tohto tria je tak nízky. Mladí chlapci čo majú dosť skladateľského talentu a veľmi slušné hráčske schopnosti.

Produkt strachu

Product of Fear je ich debut a už valcuje. Obal je pekný a zvuk mierne výškový. Činely sú trochu nepríjemné v niekoľkých pasážach. Ale toto (a pár maličkých nepresností) je jediným a bezvýznamným mínusom.

Album totižto obsahuje materiál, ktorý je na vysokej úrovni. Keby som to mal k niečomu pripodobniť, tak by to bola “menej zbesilá” verzia prvotiny amerických Vio-Lence. A to sa rovná udeleniu zlatej medaily.

V skladbe The 8th Circle dokonca dostaneme aj hardcorovú pasáž. Výborná práca. Ak by som mal určiť môjho favorita, tak by to bol song Killing For Pleasure. To je úžasná jazda.

Zhrnuté a podčiarknuté

Dúfam, že Wolnera je na začiatku dlhej a úspešnej cesty. Určite si nájdu stabilnú fanúšikovskú základňu. Moje presvedčenie podčiarkuje aj zaslúžená nominácia P.o.F. na Radio Heads Awards 2023 v kategórii najlepší slovenský debut.

Lineup:

  • Ľubo – spev, basa
  • Peter – gitary
  • Lukáš – bicie

Tracklist:

  1. All Quiet
  2. The 8th Circle
  3. Product of Fear
  4. Killing for Pleasure
  5. Let Me Bleed
  6. Hypocrisis
  7. Burning Moon

Rok vydania: 2023

Vydavateľstvo: Samovydanie

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/wolnera/
https://www.instagram.com/wolnera_/
https://open.spotify.com/album/472HKJmoMQDNX21eDTzIft?utm_medium=share&utm_source=linktree/
https://www.youtube.com/channel/UC4Pl9ZhjxEF0Oudg7S2ua0A/

Hodnotenie: 5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *