Lunatic Gods – Vresovrenie

lunatic gods vresovanie cover

lunatic gods vresovanie coverLunatic Gods z Martina sú proste slovenské metalové zlato. Už v dobách ich nesmrteľného debutu  Inhuman & Insensible predvádzali niečo, čo bolo v našich končinách výnimočné.

Melodický death metal s prvkami blacku a doomu, s využitím klávesov a na svetovej úrovni. K tomu dvaja sólový speváci s brutálnymi hlasmi. Niečo také vo svete nebolo. Možno tak na Morave thrashová legenda Shaark mala tiež dvoch sólo spevákov a fungovalo to.

Zlomovým momentom bolo folklórom a pohanstvom ovplyvnené Vlnobytie (2012), ktoré u mňa naštartovalo opätovný enormný záujem o kapelu. Po tomto albume odišiel jeden z mozgov skupiny – Hirax, aby si založil Ramchat.

Pri platni bez neho som mal mierne obavy, ale Turiec dopadol famózne, tak sme sa nevedeli dočkať novej fošne. A ten odchod Hiraxa bol vykúpený príchodom speváka Ramchat – Leča do L.G..

Vresovrenie

Vresovrenie má krásny obal, fantastický zvuk zo štúdia Shaark, geniálne bubny Marthusa z Cradle Of Filth a Titanic. K tomu nádherné melódie a vyzretý a progresívny songwriting. Album má bližšie k Vlnobytiu ako k Turiecu.

Veľmi ma bavia časté zmeny a napríklad akustická pasáž v Piesni zhavranelých s využitím perkusií. Skvelý nápad, ktorý rozvíja nálady albumu mimo tradičné metalové mantinely.

Prepracované a naozaj vidieť, že si dali na všetkom záležať. Ďalšie, čo je hodné zmienky, sú úžasné gitarové sóla a podľa mňa stále lepší Emilov spev. Ten je proste úplná legenda v kombinovaní blackového a čistého spevu.

Ak by som mal určiť najobľúbenejší song, mal by som asi problém. Asi by to bola textovo, melodicky, atmosféricky dokoná pieseň Otcovská. Úžasné.

Konečný rozsudok

Lunatic Gods opäť splnili čo sme očakávali a ako je ich zvykom, pridali aj niečo naviac. Legenda.

Lineup:

  • Emil – spev
  • Lečo – spev
  • Ľuboslav – gitary
  • Ičko – gitary
  • Evalia – husle
  • Majica – klávesy
  • Ján – timpani, perkusie
  • Richard – basa
  • Marthus – bicie

Tracklist:

  1. Tú zlatú niť spáľte
  2. Pieseň zhavranelých
  3. Otcovská
  4. Horárova
  5. Aqua Aura (instrumental)
  6. O Sekere, čo slabosť hľadala
  7. Šialení Bohovia
  8. Vresovrenie

Rok vydania: 2024

Vydavateľstvo: Black Hornet Productions

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/lunaticgods/
https://www.instagram.com/lunaticgodsband/
http://bandzone.cz/lunaticgods
https://www.youtube.com/channel/UCbALqytWHgYXr9AiLdVU2hg

Hodnotenie: 6/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *