Freedom Call – Silver Romance

freedom call band silver cover

freedom call band silver coverDvadsaťpäť rokov je pekný vek, čo poviete? Presne takáto doba uplynula od vydania skvelého debutového albumu Stairway to Fairyland nemeckých „happy metalistov“ Freedom Call.

Kapele sa minulý rok prihodila skvelá vec – do zostavy sa vrátil výborný bubeník Ramy Ali, a tento rok vydali už jedenásty album Silver Romance.

Okrem Chrisovej partie sa na nahrávaní podieľali aj skutočne hviezdni hostia. Zbory spievali aj Oliver Hartmann (Hartmann, ex-At Vance, Avantasia) a Alessandro Conti (Twilight Force, Trick or Treat, ex-Luca Turilli’s Rhapsody).

Strieborná romantika

„Striebornú romantiku“ odštartuje titulná pieseň a zároveň singlovka. Nie je to zlé, ale v refréne budete počuť, že je to až príliš podobné 111 – The Number of the Angels. No ďalej toto opakovanie už nebude vôbec (resp. takmer vôbec).

Hneď ďalšia pieseň Symphony of Avalon (názov už nemohol byť powermetalovejší 🙂 ) bude trochu klišovitá. Jej refrén je „We are free, free, we are Freedom Call“.

No keď si ju pustíte viackrát, bude pre vás návykovejšia, ako rôzne „látky“.  Keď už pre nič iné, tak pre tie majestátne zborové spevy, ktoré mi na minuloročnom albume chýbali.

Celkovo, zborové spevy sú oveľa majestátnejšie, ako minule. Osobne mám pocit, ako keby sa Chris a jeho chlapci chceli vrátiť niekde k albumu Beyond.

Budeme tu mať aj menšie koketovanie s popom (Supernovaaa-aaaaa), ale to k tomu štýlu patrí.

Väčší priestor tentokrát dostal aj gitarista Lars. Prispel piesňami Distant Horizon, Blue Giant, Meteorite, Infinity a New Heaven. Všetky skvele zapadli do albumu.

Spomenúť treba aj druhú „najnávykovejšiu“ Big Bang Universe. Zamilujete si ju pre krásny refrén „We are headed for a world beyond. In a big, bang, universe.  Come follow us, to the land of fantasy. We’ll be back, for good When the call for warriors, will bring us back until the end of time.”

Záverečná Metal Generation vám bude určite známa. Mohli ste ju počuť aj na singli, ale chlapci ju trochu prerobili.

Zhrnuté a podčiarknuté

Kto má rád melodickú a majestátnu metalovú muziku, určite si zamiluje aj tento počin. A bude túto partu nasledovať až do Avalonu 🙂

Lineup: 

  • Chris Bay – spev, gitary
  • Lars Rettkowitz – gitary, doprovodné vokály
  • Francessco Ferraro – basa, doprovodné vokály
  • Ramy Ali – bicie

Hostia:

  • Oliver Hartmann – zbory
  • Alessandro Conti – zbory (2)

Tracklist:

  1. Silver Romance
  2. Symphony of Avalon
  3. Supernova
  4. Infinity
  5. Out of Space
  6. Distant Horizon
  7. In Quest of Love
  8. Blue Giant
  9. Meteorite
  10. Big Bang Universe
  11. New Haven
  12. High Above
  13. Metal Generation

Rok vydania: 2024

Vydavateľstvo: SPV/Steamhammer

Youtube ukážka:

Linky:
http://www.freedom-call.net/
https://www.facebook.com/FreedomCallOfficial/?fref=ts
https://www.instagram.com/freedomcallofficial/
https://www.youtube.com/channel/UC8Un9pLdux03pya-p—Urw/

Hodnotenie: 4,5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *