Crystal Viper – Crimen Excepta

crystal viper crimen coverNa túto poľskú kapelku som narazil len náhodou pri preklikávaní na youtube. Ale postupne som si ju zamiloval až tak, že musel som si obstarať album Crimen Expecta vydaný v apríli tohto roku.

Drobným prekvapením pre mňa bolo, že tento rok dáma a páni z Crystal Viper taktiež absolvovali koncertnú premiéru u nás na Slovensku – na festivale Rockový záber.

Album bol vydaný v apríli tohto roku, konkrétne vydavateľstvom AFM Records. Kapele sa do doň podarilo vložiť neuveriteľnú energiu a neskutočnú chytľavosť. Okrem Marty treba vyzdvihnúť taktiež bubeníka, ktorý si hovorí Golem.

Jízda

Hneď po vložení CD do prehrávača máte možnosť počuť, že kapelu tiahne ako ten najvýkonnejší motor. Jeho výkon je svetová extratrieda a obstojí v konkurencii ľudí ako napr. Jörg Michael, Uli Kusch a pod…

Ťažko písať o najlepších skladbách, ale odporúčam, ak máte záujem o skladby, ktoré vám ešte týždeň po vypočutí budú vyhrávať v hlave, by som jednoznačne odporúčal Medicus Animarum, alebo Fire By My Gates,  ktorá je vlastne záver albumu (okrem iného mi hrá pri písaní týchto riadkov 🙂 ).

V titulnej Crimen Expecta máte možnosť počuť aj výborný duet, kde si zaspieva aj David Bower z britskej kapely Hell. Jeho rezavý hlas tam neskutočné pasuje. Pekné vylepšenie skladby, ktorá na môj vkus je trochu malo energická.

Heavy Vader

V rámci bonusov albumu nájdete rôzne zaujímavosti, napr. prerobenie death/thrashovej skladby Tyrani Piekieł, od kapely Vader, do ich vlastného štýlu. Táto skladba je taktiež duetom, kde nespieva nikto iný ako samotný Peter od Vaderu.

Bonus Ghost of Sherwood, poslúžila ako soundrack k filmu Robin Hood: Ghost of Sherwood. Nielen Sherwoodsky les ma svojského “ducha”, ale i tato pieseň – a to nielen vo svojom názve. Vnesie do vašich uši závan ako z oných tajomných končín, kde v bukovom lístí duneli kopytá koní a kde vzduch pretínalo rinčanie mečov a svišťanie šípov.

Verdikt

Takže máme tu nového kandidáta na heavy metalový album roka.

Lineup:

  • Marta Gabriel – spev, gitary
  • Andy Wave – gitary
  • Tom Woryna – basa
  • Golem – bicie

Hostia:

  • Bart Gabriel – doprovodné vokály (tracks 2, 10)
  • David Bower – doprovodné vokály (track 4)
  • Piotr “Peter” Wiwczarek – doprovodné vokály (track 9)

Tracklist:

  1. Witch’s Mark
  2. Child of the Flame
  3. It’s Your Omen
  4. Crimen Excepta
  5. Medicus Animarum
  6. The Spell of Death
  7. Hope Is Gone, Here’s New Law
  8. Fire Be My Gates

Bonsuy:

  • Tyrani Piekieł (Vader cover) (Limited Edition)
  • Ghosts of Sherwood (Limited Edition, Japanese CD bonus, LP Bonus)
  • Night of the Demon (Demon Cover) (Japanese CD bonus, LP Bonus)
  • Warriors Ride On The Chariots (METALUCIFER cover) (Japanese CD bonus)

Rok vydania: 2012

Vydavateľstvo: AFM Records

Youtube ukážka:

Linky:
http://www.crystalviper.com/
https://www.facebook.com/crystalviperofficial/
https://www.instagram.com/crystalviperofficial/
https://www.youtube.com/crystalviperofficial/

Hodnotenie: 4,5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *