SCARS of the Insane – Searching for the Dead Sun

Kapela Scars of the Insane bola pre mňa doteraz veľkou neznámou. Ide o mladú formáciu (vznik 2015). Pri pohľade na foto si poviete, že toto rozhodne nie je nová generácia metalistov, ale muzikanti, ktorí už čo-to odohrali. Albumová prvotina “Searching for the Dead Sun” vychádza pod krídlami Pařátu. Poďme sa na ňu pozrieť.

CD obsahuje 7 skladieb v celkovom hracom čase niečo cez polhodinku. Charakterizoval by som ho ako dosť agresívny, progresívny, thrash/death melodický metal(core). Veľmi sa mi páči, že nahrávka drží poslucháča v pozornosti, je pestrá, s častými zmenami tempa.

Gitary hrajú pestrú paletu ťažkých riffov, nechýbajú nasekané metalcorové pasáže, vyhrávky, sólové výjazdy. Dočkáme sa aj neskresleného zvuku, takisto wah pedál je v niektorých pasážach vkusne použitý. Práve gitary ma na tomto albume bavia najviac.

Basgitara podkresľuje muziku svojím kovovým, skresleným zvukom. Čo mi naopak do uší nejde, je neprirodzený zvuk bicích, hlavne rytmičák pôsobí v rýchlych úderoch ako bicí automat. Chápem, že moderná produkcia si toto žiada, mne to proste do uší nelezie.

Ďalšou výbornou devízou kapely je spevák. Jeho prejav je istý, dostatočne drsný, mení polohy a v kapele skvelo sedí. Nahrávka obsahuje množstvo syntetických zvukov a samplov (inštrumentálka Enter Darkness má až industriálny nádych), tieto sú vkusne zakomponované do muziky a zbytočne nevytŕčajú. Osobne sa mi z albumu najviac páči trojka “All Things You’ve Done Wrong”, asi najchytľavejšia skladba ?.

Takže pokiaľ máte radi moderne znejúci metal, zaujímavú a pestrú muziku, skúste Scars of the Insane. Sklamaní určite nebudete.

Lineup:

  • rA – spev
  • Jan Válek – gitara
  • Marek Olšovský – gitara
  • Václav Pustějovský – basgitara
  • Pavel Jureček – bicí

Tracklist:

  1. Searching for (the)light
  2. We are the future
  3. All things you´ve done wrong
  4. Dreamer
  5. Enter darkness (Instrumental)
  6. Fate & rage
  7. How to find the truth?

Rok vydania: 2016

Vydavateľstvo: Pařát Magazine

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/SCARS-of-the-Insane-311608375804/
https://www.bandzone.cz/insane
https://www.paratmagazine.com

Hodnotenie: 4/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *