Candlemass – The Pendulum (EP)

candlemass the pendulum coverCandlemass som samozrejme poznala, ale viac sledovať som ich začala až v čase, keď s nimi spieval Mats Léven (2012-2018) podľa mňa, jeden z najlepších metalových spevákov.

Táto švédska doom metalová kapela vznikla v roku 1984 a mala rozhodujúci vplyv na žáner, ktorý je dokonca pomenovaný podľa ich albumu Epicus Doomicus Metallicus.

Johan Längquist in

V roku 2019 vyšiel The Door to Doom – výsledok reunionu s pôvodným spevákom Johanom Längquistom. Priznávam sa, bola som sklamaná, keď Mats odišiel, ale pripúšťam, že Johan je skvelý. Spomínaný album bol prijímaný viac ako kladne a vyzerá to tak, že kapele zostalo veľa ,,nepoužitého materiálu“.

A tak 27. marca 2020 vydávajú EP The Pendulum. To je zložené zo šiestich skladieb a demonahrávok vystrihnutých zo spomínaného albumu.

Mala som na začiatku trocha zmiešané očakávania, predsa len ide o zvyšné nepoužité veci. Avšak každá skladba vás utvrdí v tom, že Candlemass stále patrí k tomu najlepšiemu, čo na scéne je.

EP obsahuje silné, energiou nabité piesne. Hneď na začiatku vás omráči The Pendulum, nasleduje Snakes of Goliath, ktorej tóny vám budú rezonovať až v žalúdku, parádne, aj keď krátke inštrumentálky Sub Zero a Aftershock, temná a divoká Porcelain Skull.

Mimochodom, skúste porovnať verziu kapely Avatarium s verziou Candlemass, ja neviem, ktorá sa mi páči viac. A na záver je tu ďalšia inštrumentálna skladba, melancholická The Cold Room.

Konečný rozsudok

Toto EP je síce krátke, ale rozhodne stojí za pozornosť a určite to nie je len “niečo vystrihnuté”.

Lineup:

  • Johan Längquist – spev
  • Lars “Lasse” Johansson – gitary
  • Mats “Mappe” Björkman – gitary
  • Leif Edling – basa
  • Jan Lindh – bicie

Tracklist:

  1. The Pendulum
  2. Snakes of Goliath
  3. Sub Zero
  4. Aftershock
  5. Porcelain Skull
  6. The Cold Room

Rok vydania: 2020

Vydavateľstvo: Napalm Records

Youtube ukážka:

Linky:
http://www.candlemass.se/
https://www.facebook.com/candlemass/

Hodnotenie: 5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *