The Darkness – Hot Cakes

The Darkness Hot coverTento krát sa pozrieme na jeden z najzaujímavejších počinov minulého roku, comeback album Hot Cakes britských rockerov The Darkness. Ako všetci isto vieme, táto kapela kvôli problémom medzi členmi po dvoch albumoch ukončila činnosť. Časť členov založila novú kapelu Stone Goods a spevák sa snažil venovať sólo projektom.

Nakoniec sa však hrany otupili a vlani sa zrodil comebackový album týchto Britov.

Tak čo môžeme od neho očakávať? Kapela ostala samozrejme verná svojmu glam rocku, s odkazom na veľké legendy ako Queen, Sweet a podobne a nechýbajú ani tradičné falzety speváka  Justina Hawkinsa. Mám pocit, že páni však nadobudli oveľa väčšiu istotu a taktiež samotný zvuk je o niečo lepší.

Začneme pekne zvoľna v Every Inch of You, ktorá sa po výkriku “Suck my cock“ zvrtne vo výborný rock and roll a v podobnom duchu sa nesie celý album. O tom, že hard-rock/glam rock nepatrí do starého železa sa presvedčíte najviac pri Fobribden Love aj pri Concerte. Tieto skladby zaujmú aj tých najnáročnejších poslucháčov a sú skvelou ukážkou, ako môže daný štýl znieť v dnešnej dobe..

Do spevu sa vedia zapájať aj Justinovi spoluhráči. Najlepšie sa im to poradilo v päťke Living Each Day Blind. Pekná pohodová rockovka, ale zborový spev jej dodáva až gospelový nádych. Stone Gods vám zas pripomenie minulé pôsobisko kapely. Z celkového vyznenia albumu dosť vybočuje svojim, až takmer metalovým soundom.

Kapela nenechá nič na náhodu a v závere sa rozlúči  s vami chytľavou skladbou Love is Not The Answer.

Tak máme tu jeden z najlepších albumov moderného roka. The Darkness na ňom ukázali, že hard rock/glam rock ma stále svetu čo povedať a že sa dá robiť aj bez prehnaného fintenia ako v prípade istých Twisted Sisters a podobne.

Lineup:

  • Justin Hawkins – spev, gitary
  • Dan Hawkins – gitary
  • Frankie Poullain – basgitara
  • Ed Graham – bicie

Tracklist:

  1. Every Inch of You
  2. Nothin’s Gonna Stop Us
  3. With a Woman
  4. Keep Me Hangin’ On
  5. Living Each Day Blind
  6. Everybody Have a Good Time
  7. She’s Just a Girl, Eddie
  8. Forbidden Love
  9. Concrete
  10. Street Spirit (Fade Out)
  11. Love Is Not the Answer

Rok vydania: 2012

Vydavateľstvo: Canary Dwarf, Play It Again Sam, Wind-up

Youtube ukážka:

Linky:
http://www.thedarknesslive.com/
https://www.facebook.com/thedarknessofficial/
https://www.youtube.com/user/TheActualDarkness/

Hodnotenie: 5,5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *