Hostia – Hostia

Hostia coverPoľská metalová scéna je celosvetový fenomén, ktorý môže väčšina krajín len v tichosti závidieť. Zaujímavosťou je ale fakt, že väčšina najznámejších kapiel sa pohybuje v extrémnych vodách štýlu black a death.

Rovnako extrémnejšie žánre si osvojila aj mladá formácia Hostia, ktorá svoj debut priniesla na tento svet v znamení death/grindcore.

Všetko odštartuje  skladba Corroded Cross. Čo povedať? Tvrdý, rýchly nekompromisný death metal s príchuťou grindcore – najmä čo sa dĺžky skladby týka.

Energia

Valivé, všetko drtiace riffy, rýchle bicie, agresívny vokál nesúci sa v štýle groove metalu, samozrejme zachádzajúci aj do growlov a nejakého screamu. Privítanie na úvod ako má byť a my ani nestihneme zaregistrovať, že na scénu prišla druhá skladba Heretic´s Last Dance.

Opäť, pieseň o ktorej môžem povedať prakticky to isté ako o jej predchodcovi. Alebo aj o celom albume.

Originalita 

Jediné dve výraznejšie (avšak stále malé) výnimky sú skladby Home Rough Home (skvelá slovná hračka) s výraznejším hardcorovým vplyvom a taktiež čistými vokálmi (čo oceňujem ako obohatenie celej nahrávky) a predposledná Not Really a Christian Song s rock´n´rollovým nádychom, trochou gitarovej melodiky, ktorá sa tak stáva ,,najveselším“ kúskom albumu.

Avšak oba kúsky si stále udržiavajú prednastavenú brutalitu a nekompromisnosť.

Dovedna tak môžeme počuť 13 piesní, a ako som už niekoľkokrát povedal, všetky sa nesú v rýchlom, tvrdom a nekompromisnom tempe. Vplyv death metalu je najbadateľnejší, avšak svoje má k tomu povedať aj grindcore.

Verdikt

Dve spomínané výnimky sú potom príjemným obohatením dokazujúcim nadhľad kapely. Stále si však udržiava svoju tvár, a drží sa nastoleného tempa- rýchlosti a tvrdosti, na čom má nemalý podiel aj skvelý surový zvuk. Ak k tomu všetkému ešte pridáme výborné agresívne vokály, skvelý výsledok je na svete.

Hostia je zaujímavý album. Plný dobrej hudby, nápadov… Ďalšia perla v danom žánri, ktorý chvíľami aj trochu presahuje.

Lineup:

  • St Sixtus – spev
  • St Anacletus – gitary
  • St Xyxtus – basa
  • St Evaritus – bicie

Tracklist:

    1. Corroded Cross
    2. Heretic´s Last Dance
    3. You Gonna Die
    4. Holy Extortion
    5. Home Rough Home
    6. Black Parasites
    7. Egodist
    8. I will Not Follow
    9. Killed By Life
    10. War Pupets
    11. War Pupets
    12. Not Really a Christian Song
    13. Karl´s Delicatessen

Rok vydania: 2018

Vydavateľstvo: Via Nocturna

Youtube ukážka:

Links:
https://www.facebook.com/hostiaband/
https://www.youtube.com/channel/UC7xlWDBjjfBNuDACp7fWpjw

Hodnotenie: 5,5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *