Head2Down- 3|orion

Head2Down 3orion coverSú okresy z ktorých mi už viackrát prišlo CD na zrecenzovanie. Samozrejme sú aj také, odkiaľ ešte nezafúkal ani slabučký vánok. Podobným bol aj okres Topoľčany, teda presnejšie až do tohto leta, keď sa so skupinami odtiaľ roztrhlo vrece. V krátkom časovom slede som obdržal už tretí album. Konkrétne od Head2Down pomenovaný 3|orion.

Celá platňa odštartuje hneď zhurta, priamočiaro,  rýchlo so skladbou S.O.L. (Social Orthodox Liars). Všetkým musí byť jasné, že nájsť nejaké žánrové označenie bude komplikovanejšie. Nu-metal s vplyvom hadrcore, občas zasiahnutý thrashom, znesúci aj slovo alternative. V každom prípade sa však jedná o veľmi kvalitnú hudbu a tak je celý boj so žánrami zbytočný.

Skvelé gitarové riffy plávajúce niekde medzi tým najlepším z nu-metalu (Korn) a hardcore, čistý vokál zmiešaný so screamom, tvrdé pasáže zmiešané s  jemnejšími. Všetko v originálnom a atraktívnom balení. Celá hudba stojí viac menej na gitarách, base a bicích. Elektroniky a iných „nemetalových“ nástrojoch s takou obľubou využívaných v týchto žánroch je tu ako šafránu.

Nespútanosť, energia a kvalitné inštrumentálne výkony sú typické takmer pre celú nahrávku. Najviac by som potom vypichol skvelú rýchlu záležitosť Septembra, ktorá svojím šialeným tempom siaha až do vôd thrash metalu. Samozrejme sa nájdu aj piesne z druhej strany barikády, a teda tie pomalšie.

Z nich najvýraznejšou je About a Sun, ktorá sa však paradoxne na konci opäť prehupne do tvrdších vôd (prvá polovica je však určite veľmi príjemným vydýchnutím). Taktiež možno zachytiť aj krátke inštrumentálne vsuvky4 My Love aInterruption #113, ktoré sú ďalším vhodným spestrením. Najväčším klenotom je však pre mňa osobne song Orion, ktorý sa na albume nachádza dokonca dvakrát, keď nám kapela ponúkla aj jeho remixovanú verziu.

Suma sumárum tak dostávame kvalitný, žánrovo bohatý album, prezentujúci scénu v Topoľčanoch v tom najlepšom svetle (veď ako inak 😉 ).

Lineup:

  • Lukáš Gašparík – vokály, gitara
  • Lukáš Koterec – gitara
  • Martin Vančo – basa, vokály
  • Lukáš Michálek – bicie

Tracklist:

  1. S.O.L. (Social Orthodox Liars)
  2. Tolstoj
  3. 2013
  4. 4 My Love
  5. Walls of Ba Sing Se
  6. Lake Laogai
  7. Knifechase
  8. Interuption #113
  9. Orion
  10. Drink With Houdini (Feat. Juro Kankula)
  11. Visions
  12. Septembra
  13. About a Sun (Feat. Peter Mojžišík)
  14. Orion (Blayeshatter remix)

Rok vydania: 2018

Vydavateľstvo: D.I.Y.

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/HEAD2DOWN/
http://bandzone.cz/head2down

Hodnotenie: 5,5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *