Poetry In Telegrams – I, Koheleth (EP)

Poetry In Telegrams I Koheleth (EP)Nech sa nám zdá Slovensko v globálnom meradle akokoľvek malé, stále máme možnosť nájsť u nás viacero muzikantov a hudobných projektov na úrovni svetových kapiel.

Jednou z nich je aj Poetry In Telegrams s hlavnou postavou Johnym Štefečekom. Tí nás túto jeseň poctili ďalším EP I, Koheleth.

V prípade tejto skupiny sú prakticky isté vždy tri  veci. Tou prvou je spoluúčasť zaujímavých zahraničných hudobníkov.V prípade I, Koheleth sa konkrétne jedná o Marca Minnemanna za bicími, a Paula Ortiza, ktorý si zahral na klávesoch.

Druhou istotou je fakt, že sa bude jednať o EP. No a do tretice – Johny vyťaží z minima maximum. Jedna gitara, bicie a ako bonus už spomínané klávesy v jednej piesni by sa niekomu mohli máliť, avšak pri počúvaní albumu je všetkým jasné, že na kvalitu netreba kvantitu. Skutočne, všetkých 5 kúskov by sa nestratilo zrejme nikde v zahraničí.

Skôr by ich tam ešte viacej docenili než u nás. Piesne majú hitový potenciál, sú chytľavé, pohodové, ľahko zapamätateľné, v žiadnom prípade sa však nedá hovoriť o prvoplánovosti, komerčnosti a podliezavosti.

Nesmiem samozrejme opomenúť ich obrovskú inštrumentálnu a aj vokálnu kvalitu, avšak čo očakávať, keď sa stretli také osobnosti (zo sveta, ale jedna aj zo Slovenska). Taktiež aj rôznorodosť a pestrosť celého albumu.

Klávesy sú použité iba v jednej, čisto inštrumentálnej skladbe S+R, naopak kúsky Stoic Accidental Happines poriadne pritvrdia, a chytia za srdce nejedného ortodoxného fanúšika tvrdého metalu. Osobne by som potom ešte vypichol jedinečný, a zároveň skvelý zvuk Johnyho gitary.

Čo dodať na záver. Asi ani nie je čo. Jednoducho si I, Koheleth zaobstarajte, a potom sami uvidíte, že nesmierne kvalitná hudba sa dá robiť aj na Slovensku.

Lineup:

  • Johny Štefeček – gitara, spev
  • Paul Ortiz – klávesy
  • Marco Minnemann – bicie

Tracklist:

  1. Lip Reader
  2. Stoic
  3. Accidental Happiness
  4. S+R
  5. Mysteries (Love Is Not Enough)

Rok vydania: 2018

Vydavateľstvo: MY POINT Records

Youtube ukážka:

Linky:
www.poetryintelegrams.com
www.facebook.com/poetryintelegrams
www.poetryintelegrams.bandcamp.com
www.youtube.com/user/poetryintelegrams
www.twitter.com/PoetryInT

Hodnotenie: 6/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *