Novinky z prostredia interpretov Tiamat, Aether Realm, Inside, Spreading Dread

Tiamat – znovuvydanie albumu Clouds

21.11.2018

tia

Portugalské vydavateľstvo Alma Mater Records založené spevákom Moonspell Fernardom Ribierom čoskoro znovuvydá na vinyle tretí album švédskych Tiamat – Clouds. Daná platňa bude súčasťou série UNDERGROUND MAJESTY. Udeje sa tak 22. februára budúceho roku.

tia

Spomínaný album pôvodne vyšiel v roku 1992 pod vydavateľstvom Century Media Records a vyniesol kapelu na špičku svetovej scény.

Ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/almamaterrecords
https://www.rastilho.com

Zdroj: Mona Miluski – ALL NOIR

Aether Realm – zmluva s Napalm Records

19.11.2018

ae

Americkí folk/melodickí death metalisti Aether Realm podpísali zmluvu s gigantom Napalm Records.

Hudobná ukážka:

Linky:
https://aether-realm.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/AetherRealm
https://www.youtube.com/user/AetherRealm

Zdroj: Napalm Records Promotion Team

Úspech kapely Inside

23.11.2018

inside
V novembri 2018 sa v Košiciach konal už 7. ročník hudobnej súťaže, Slovenská Hudobná Liga (SHL), ktorej jedným z víťazov predchádzajúcich ročníkov, je aj prešovská kapela, Helenine oči. Tento rok je vďaka svojmu víťazstvu v tejto súťaži, na výslní kapela INSIDE.

Prihlasovanie kapiel prebiehalo do januára 2018. Dvadsaťosem prihlásených interpretov sa stretlo v piatych základných, vyraďovacích kolách. Základné kolá sa konali od 1. februára do apríla a prebiehali v mestách, Svidník, Banská Bystrica, Nitra a Poprad. Z týchto kôl postúpili do finále v košickom „GES Clube“ interpreti, Kristína Debnárová band (Bratislava), KLONS (Bratislava), VIRVAR (Kremnica), Autumn Smile (Čadca), INSIDE (Zlaté Moravce) a Tusté Baletky (Senica). Pred odbornú porotu, ktorú tvorili skúsení muzikanti, textári, novinári a ľudia pohybujúci sa v slovenskom, hudobnom priemysle, sa 21.novembra postavilo  týchto šesť interpretov. Finále bolo veľmi vyrovnané, keďže zúčastnení finalisti sú všetci vynikajúci muzikanti.

Porota hodnotila súťažiacich slovne a každý jej člen  udeľoval aj body jednotlivým interpretom, ktoré sa následne sčítavali a vyhodnocovali počítačom. Pri hodnotení kapely INSIDE padali samé superlatívy aj z úst riaditeľa súťaže, Ľubomíra Sluka. Porotca “spievajúci doktor”, MUDr. Juraj Vančík dodal, že konečne je po niekoľkých rokoch počuť o meste Zlaté Moravce aj v pozitívnom smere za to, že sa môže pochváliť aj najlepšou kapelou, ktorej porotcovia predpovedali hviezdnu budúcnosť.

Tretie miesto v súťaži obsadila Kristína Debnárová band, druhé Tusté baletky.

Nakoľko sa súťaže zúčastnili kapely hrajúce rôzne žánre, udeľovalo sa prvé miesto v kategórií “SOFT” a “HARD”. Kategóriu “SOFT vyhrala Kristína Debnárová Band a prvé miesto v kategórii “HARD” vyhrala kapela INSIDE. Táto zlatomoravecká kapela  si odniesla aj cenu – Absolútneho víťaza súťaže.

Za INSIDE si zaslúžene odniesol cenu aj vyhodnotený najlepší muzikant, Martin Vago (gitara).

Do Zlatých Moraviec si tak päť talentovaných a skvelých muzikantov prinieslo tri ocenenia, ako neskutočnú odmenu a zadosťučinenie za  ich skvelé výkony a doteraz vynaložené úsilie. Bez pochýb sa pre nich stali hnacím motorom a zároveň povzbudením k ich ďalšej tvorivej činnosti.

Kapela INSIDE funguje od roku 2013 vydala dva štúdiové albumy – V tieni mesiaca, Na vlnách a v týchto dňoch dokončuje svoj tretí album – Čas. Sústreďuje sa na vlastnú tvorbu v štýle epického hard rocku v slovenskom jazyku. Kapelu bolo možno vidieť aj na veľkých festivaloch ako sú TOPFEST či Rock pod Kameňom a jej skladby Stopy slobody a Padlí anjeli počuť z éteru rádia Anténa rock.
Peter Vago
INSIDE manažér
0944411144
petko.go@gmail.com
 www.insidekapela.sk

Zdroj: Peter Vago, foto: Peter Ondrušek

Poslední album, poslední klip, poslední koncerty – éra Spreading Dread se chýlí ke konci!

18.11.2018

Začátkem roku 2019 se metalová skupina Spreading Dread chystá vydat nové a zároveň poslední album s názvem „homo debilis“. Album bude vydáno vlastním nákladem na CD a bude obsahovat 7 nových skladeb a 2 singly. Booklet bude vyzdoben fotografiemi napříč celou dvanácti letou historií kapely.

Jako předzvěst Spreading Dread zveřejňují jednu z nových skladeb – Repentance II včetně klipu:

S posledním albem kapela současně ohlašuje poslední koncerty a vyzývá své fanoušky, aby je ještě naposled přišli podpořit. „Koncertní nabídky budeme přijímat ještě celý rok 2019“, uvádí Karel Šafařík – manažer kapely, čímž pobízí i pořadatele hudebních akcí.

Aktuálně domluvené koncerty:

  • 19.01.2019 Praha – Winter Metal Attack
  • 22.02.2019 Litoměřice – Baronka
  • 06.04.2019 Ostrava – Barrák

Linky:
https://www.spreadingdread.com
https://www.bandzone.cz/spreadingdread
https://www.facebook.com/spreadingdread

Tlačová správa

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *