Infernal Bizarre – Medium

 infernal bizarre medium coverViem, že sa budem opakovať, ale poľská metalová scéna patrí medzi tie najlepšie na svete. Ak nie je aj jednoznačne najlepšia. Väčšinou som ohromený z tamojšieho doom/death metalu, avšak pred pár dňami sa ku mne dostal riadne kvalitný materiál nesúci sa v žánri thrash/death.

Reč je o albume Medium od kapely Infernal Bizarre.

Thrash/death

Všetko odštartuje skladba Alienacja… Umne skombinovaný thrash metal s jeho rýchlosťou a death metal s tvrdosťou, a občasnou možnosťou spomaliť. Množstvo skvelých gitár plávajúcich taktiež niekde na pomedzí týchto žánrov.

Kombinácia thrashu a deathu sa prejaví aj v celkovej kompozícii songov. Nečakajte žiadne 2 minútové thrash nájazdy, pretože aj tie najkratšie piesne, ktoré majú niečo cez tri minúty síce uplynú rýchlo, kapele sa však podarilo do nich zakomponovať množstvo nápadov, a odbočiek od priamočiareho ťahu na bránu.

Táto rozmanitosť hudobnej stránky je potom typická pre všetkých 8 songov, najviac však vynikne v posledných 2 piesňach – Wrogovie Jutra a Ostatnia wyprawa, trvajúce niečo cez 6 resp. 8 minút. Zároveň však platí, že takáto premyslenosť robí nahrávku zaujímavú stále a stále dookola pri ďalších posluchoch, pretože vždy objavíte niečo nové, dovtedy nepočuté.

Osobne kvitujem aj použite poľského jazyka, ktorý robí celú nahrávku ešte viac výnimočnou. Pochváliť treba taktiež aj vokál, ktorý sa rovnako ako celá hudba nesie niekde na pomedzí death a thrash typického vokálu.

Verdikt

Albumu Medium nemám čo vytknúť. Skvelá originálna hudba, poľština na spestrenie od pomaly všade používanej angličtiny  a hlavne 8 výborných skladieb.

Lineup:

  • Kamil “Sledzik” Szkup – spev
  • Marcin “Cines” Węglarek – gitara
  • Piotr “Nastar” Nastarowicz – gitara
  • Dawid Pawlata – basa
  • Piotr “Piter” Florczak – bicie

Tracklist:

  1. Alienacja
  2. Medium
  3. Zjawa
  4. W imię wiary
  5. Reinkarnacja
  6. Chora krew
  7. Wrogowie jutra
  8. Ostatnia wyprawa

Rok vydania: 2018

Vydavateľstvo: Samovydanie

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/InfernalBizarreofficial/
https://www.instagram.com/infernalbizarreofficial/
https://infernalbizarre.bandcamp.com/
https://www.youtube.com/user/InfernalBizarre

Hodnotenie: 5,5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *