Autumn Cold – Dust of Broken Dreams (EP)

Spomínam si že sa pri albume skupiny Robotized pozastavoval, že mi na recenzovanie chodí málo industriálneho metalu. A ľaľaho, pár dní nato sa ku mne dostalo EP opäť spoza rieky Morava Dust of Broken Dreams od skupiny Autumn Cold.

Album spolu obsahuje 5 skladieb zabalených v pevnom, kompaktnom celku so silným autorským rukopisom. Rozmenené na drobné, ak obľubujete riffy typické pre industrial metal, skvelé synťáky, ktoré si držia po veľkú časť minutáže dominantné postavenie a mužský growl, tak CD Dust of Broken Dreams bude pre vás to pravé orechové.

Osobne ma v tomto žánri prekvapilo dosť veľké množstvo gitarovej melodiky, kde by som vypichol najmä výborné sólo z titulnej piesne. Avšak, hovoriť o ňom ako o jedinom skvelom mieste na albume by bolo osudnou chybou.

Všetkých 5 piesní spĺňa aj tie najprísnejšie kritéria a v podstate nemožno nájsť nejaký výrazne slabší kúsok. Songy nesúce sa prevažne v strednom tempe, občas však riadne pridajú a predvedú aj čo-to z death metalu, okrem už spomínaného growlu, samozrejme. Ten taktiež spĺňa prísnejšie hodnotenia a skvelo sedí do ponurej, dá sa povedať až doom nálady albumu.

Ak by som to mal teda zhrnúť, napriek tomu, že je Autumn Cold mladá kapela, svoj najnovší počin nám priniesli na úrovni starých harcovníkov. Skvelý industrial doplnený o vplyv death a miestami aj doom metalu. Len tak ďalej.

Lineup:

  • René Čermák- spev
  • Janka Tesaříková- gitara
  • Vladan Dvořák- gitara
  • Jan Matzek- basa

Tracklist:

  1. Inner Deamons
  2. Nothing
  3. Dust of Broken Dreams
  4. Loss
  5. Sanctuary

Rok vydania: 2019

Vydavateľstvo: Samovydanie

Youtube ukážka:

Linky:
www.facebook.com/autumncoldCZ
https://bandzone.cz/autumncold
https://autumn-cold.webnode.cz/

Hodnotenie: 5,5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *