Limetall – Znamení

Limetall Znamení coverLimetall svoj najnovší full album Znamení, ktorým nadviazali na posledný počin (EP Swingers párty) pojali špeciálnym spôsobom.

Chceli sa úplne odpútať od svojej predošlej kapely Citron. Navyše ak ste čítali rozhovor so spevákom Fanym, ,,cintroňácke“ skladby chcú úplne vyhádzať aj z koncertných setlistov.

Nepríjemné prekvapenia

Rovnomenný debut z roku 2017 vyšiel v peknom digipackovom obale. U tohto počinu je to rovnako. Po pár minútach počúvania však budete nepríjemne prekvapení.

Hlavne preto, že už pri druhej piesni si budete hovoriť ,,to som už niekde počul“. Áno, polovicu obsahu platne tvoria kúsky z EP Swingers párty. Minimálne z môjho pohľadu to nebol úplne najšťastnejší krok.

Taktiež si mohli odpustiť aj ten prvoplánový text úvodnej songy Krutá Včela. Na ilustráciu, v refréne sa spieva ,,Pálí, pálí to jako mráz, bodá a boda ostravská včela zas, libido ochablo, mužství mi povadlo, eunucha dělá, ze mne ta včela“.

Príjemné momenty

Našťastie texty ďalších piesní majú o niečo vyššiu úroveň. Hlavne sa im však nedá uprieť veľká porcia kvality – keďže nástroje obsluhujú skúsení muzikanti a samozrejme aj Fany je úžasný spevák. Väčšinou sú v stredných tempách.

Výnimkou je balada Živý Nás Nedostanou a posledná ,,speedovka“ Ruská Ruleta. V nej sa najlepšie predvedie bubeníčka Veronika Mrázová. Škoda, že podobných kúskov nie je viac.

Verdikt

Znamení by v podstate ani nebol zlý album a aj cieľ rozísť sa s predošlým pôsobiskom je pekný. Trebalo ale vymyslieť viac nových skladieb a dať si záležať na ich kvalite (songy z EP mohli byť na CD umiestnené iba ako bonusy).

Lineup:

  • Fany Michalík – spev
  • Jarda Bartoň – gitara
  • Jura Šperl – gitara
  • Vašek Vlasák – basa
  • Veronika Mrázová – bicie

Tracklist:

  1. Krutá Včela
  2. Svět Je Kosočtverec
  3. Živý Nás Nedostanou
  4. Femme Fatale
  5. Bludný Kruh
  6. Swingers Párty
  7. Zpocená Těla
  8. Láry Fáry
  9. Tvé Znamení
  10. Ruská Ruleta

Rok vydania: 2019

Vydavateľstvo: BrainZone

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.limetal.cz/
https://www.facebook.com/limetal/?fref=ts
https://www.youtube.com/channel/UCL98A_VL5XGkhuUkBHE4Kpw

Hodnotenie: 3,5/6


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *