Diamond Head – The Coffin Train

diamond head the coffin coverNavždy moja veľká láska táto kapela. Najobľúbenejšia kapela členov Metallicy. Veď samozrejme poznáte cover Am I Evil čo Metallica spropagovala.

Dnes je tá skladba od Diamond Head slávna aj účasťou v soundtracku filmu Avengers a ich Call Me sa tiež objavilo v niekoľkých Hollywoodskych trhákoch.

DH nemali nikdy ľahkú cestu

Ukradnuté práva na prvú platňu a niekoľkonásobné súdy už hneď na začiatku, zranenie Briana Tatlera pri nahrávani štvrtej platne, čo spôsobilo že gitarové sóla za neho nahrávali Dave Mustaine (Megadeth) a Tony Iommi (Black Sabbath) a kapela nešla na turné.

To znamenalo koniec a sporadické vystúpenia ako hosť Metallicy zachovalo ich meno na mape. Ja sám som ich objavil vďake Metallice.

Až v roku 2003 vyšlo nové CD a to v skoro úplne novej zostave. Len bubeníka si Brian ponechal z predošlej zostavy. Absenciu pôvodného speváka Seana Harrisa fanúškovia ustáli a kapela točí jednu výnimočnú prog metalovú klasiku za druhou.

The Coffin Train

Nová platňa je opäť plná nálad a emócií. Skvelé a originálne riffy a vypäté a melodické spevy. Veľmi plodné využitie orchestrácií a tradičnej britskej rockovej rytmiky. Tatler bol vždy slávny, že využíval aj bluesové a dokonca reaggae pasáže a na tom sa nič nezmenilo ani teraz.

Nachádzame tu boogie, či fusion. Tento album je nezabudnuteľný. Veľmi ma baví ako sa hlas Rasmusa Bom Andersena občas ponáša na ten Harrisov. Od prvej sekundy je jasné kto hrá. Čo by som paradoxne vytkol, je prílišný tlak. Kapela chcela dosiahnúť väčšieho predaja, tak metalovosť pridúša mnou toľko milované experimenty, ktoré sú u DH tak lákavé.

Verdikt

V každom páde je to fantastický album a teším sa na sľúbený live album a DVD.

Lineup:

  • Rasmus Bom Andersen – spev
  • Brian Tatler – gitary, doprovodné vokály
  • Andy Abberley – gitary
  • Dean Ashton – basa
  • Karl Wilcox – bicie

Hostia:

  • Ian Cooke – Voiceover

Tracklist:

  1. Belly of the Beast
  2. The Messenger
  3. The Coffin Train
  4. Shades of Black
  5. The Sleeper (Prelude)
  6. The Sleeper
  7. Death by Design
  8. Serrated Love
  9. The Phoenix
  10. Until We Burn

Rok vydania: 2019

Vydavateľstvo: Silver Lining Music

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/DiamondHeadOfficial
https://www.instagram.com/diamond_head_official/
https://diamondhead.bandcamp.com/
https://www.youtube.com/user/rkwdiamondhead

Hodnotenie: 5/6


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *