Remedy Remains – Remedy Remains (EP)

remedy remains V živote to jednoducho tak chodí. Pred nejakou náročnou činnosťou si treba dobre oddýchnuť. A zrejme si to isté povedala aj česká skupina Remedy Remains, ktorá využila viac než dva roky nečinnosti k nabratiu síl na nový, rovnomenný album.

Konkrétne sa jedná o EP so 6 skladbami. No a hneď prvá z nich Agony nám ukáže, akým smerom sa hudobníci rozhodli vydať. Výrazne melodický metalcore, umne striedajúci tvrdé pasáže plné screamu s už spomínanými melodickejšími a s čistým vokálom.

V podstate to dobre vystihol aj obal albumu. Nahrávka uplynie rýchlo a vo vás ostane len pocit, že ju chcete počuť znova, pretože sa jedná o dobrú, poctivú hudbu.

V rozhovore so skupinou som sa dozvedel, že vraj ich minulá tvorba bola často prirovnávaná k legende Bullet For My Valentine. Novej tvorby sa to však rozhodne netýka. Ako som už spomínal skvelá, originálna hudba. A navyše veľmi chytľavá. Najviac by som potom vyzdvihol refrén songu číslo 2 Ruins.

Či už patríte k pravoverným fanúšikom metalcore alebo tento žáner nemáte veľmi v obľube, tejto novinke by ste určite mali dať šancu. Pevne verím, že nahrávka vás osloví bez ohľadu na hudobné preferencie v rámci tvrdších žánrov. Ako som už spomínal poctivý, inštrumentálne aj vokálne zvládnutý album, ktorý rozprúdi krv v žilách.

Lineup:

  • Martin Svítil – spev
  • Michal Kašpar – gitara
  • Adam Vepřek – basa
  • Matouš Felner – bicie

Tracklist:

  1. Agony
  2. The Ruins
  3. Burning Heart
  4. Second Step
  5. Charlotte
  6. Bury Me

Rok vydania: 2019

Vydavateľstvo: Samovydanie

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/RemedyRemains/
https://bandzone.cz/remedyremains/
https://www.instagram.com/remedyremains/
https://www.youtube.com/user/RemedyRemains2012

Hodnotenie:  5,5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *