LATE – The One and I

Progresívci LATE pochádzajú z Bratislavy a vznikli v roku 2012. Zakladajúcimi členmi boli gitarista Patrik Kovár a bubeník Ján Hyža. Pôvodne inštrumentálny projekt prešiel viacerými zmenami. Neskôr prijali druhého gitaristu Michala Žiaka a basáka Martina “Vaca” Vaculu a v roku 2016 kapelu doplnil ešte spevák Lukáš “Puky” Mikulský.

Ich debut The one and I vyšiel 25. januára 2020. Chalani sami o ňom hovoria ako o rozmanitom, mierne chaotickom, s dôrazom na melodické a chytľavé refrény. Po vypočutí ich oficiálneho singlu The Artifical and the Savior, ktorý ma zaujal, som bola na ich novú tvorbu naozaj zvedavá.

Album znie zaujímavo, spevák má pekne zafarbený výrazný hlas, chalani hrajú s nasadením a hudba nepôsobí amatérsky, ale celkom vyzreto. Piesne majú zapamätateľné melódie, kvalitné gitarové rífy a sú plné dobrých hudobných nápadov. Napríklad Vessels má ozaj skvelé gitarové sóla. Je fakt, že sem tam je to trocha “prepísknuté”, ale z celkového pohľadu je album viac ako prijateľný. Pripúšťam, že títo bratislavskí chalani ma prekvapili naozaj veľmi príjemne.

Je fajn počuť pesničky, ktoré majú potenciál a kapelu, ktorá pri troche snahy má šancu na veľký úspech. Budem chalanom z LATE fandiť, a držať päste, nech im nápady vydržia.

Lineup:

  • Lukáš (Puky) – spev
  • Patrik – gitary
  • Michal – gitary
  • Martin (Vaco) – basa
  • Ján (Janči) – bicie, vokály

Tracklist:

  1. Schizophrenia
  2. Vessels
  3. Agnosticity
  4. The Vicinity
  5. The Artificial and the Savior
  6. Paths
  7. Unending Thread (bonus track)

Rok vydania: 2020

Vydavateľstvo: Samovydanie

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/lateprogband/
https://lateprogband.bandcamp.com/releases

Hodnotenie: 4/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *