Gomorra – Divine Judgement

Gomorra Divine coverHoci korene tejto švajčiarskej kapely siahajú až kdesi do roku 1994, pre mňa bola až doteraz neznáma. Prešla širokou škálou zostáv a rôznymi úpravami svojho názvu. Pod ,,značkou” Gomorra vydala v apríli v labeli Noble Demon Records debutový album.

Gitár sa chopili Damir Eskic z piliera teutónskeho skeletu Destruction a Dominic Blum – bývalý člen švajčiarskej bandy Comaniac. Rytmická sekcia je tvorená basákom Nicom Ardüserom (Atlas & Axis) a bubeníkom Stefanom Höslim (ex Gonoreas).

Za mikrofónom nájdete Jonasa Ambühla (Atlas & Axis). Producentom bol V. O. Pulver v a nahrávalo sa v švajčiarskom Little Creek Studio (Destruction, Burning Witches, Nervosa, Pro-pain, Headhunter …).

Výsledkom je pôsobivý čin hodný Rádu heavy thrash power metal. Je veľmi melodický, tvrdé riffy, niektoré nepríčetne rýchle, sú dynamické a plné sily. Zvuk je čistý a zreteľný.

Excelentná kompozícia ozdobená mnohými sólami a podporovaná skvelým vokálom robí túto muziku dostatočne pestrou. Tento spolok nestavil iba na rýchlosť a aj to z nich robí smrtiacu nálož, ktorá možno otrasie metalovým trónom.

Nahrávka svojvoľne mieša karty pri hráčskych stoloch neortodoxného, ale pravdivého thrashu. Číra esencia klasických metalových albumov 80. a 90. rokov pracuje na úrovni, ktorá sa vymyká nášmu bežnému chápaniu súvislostí. Aj keď preferujem iné poňatie tohto štýlu, ich tvorba je pre mňa pohodlne počúvaná.

Lineup:

  • Jonas Ambühl – spev
  • Damir Eskic – gitary
  • Dominic Blum – gitary
  • Nico Ardüser – basa
  • Stefan Hösli – bicie

Tracklist:

  1. Canaan
  2. Gomorra
  3. Flames Of Death
  4. Hope For The Righteous
  5. Out Of Control
  6. Brother We’re Damned
  7. The City Must Fall
  8. Children Of The Land
  9. Cleansing Fire
  10. Angels Amongst Us
  11. Never Look Back

Rok vydania: 2020

Vydavateľstvo: Noble Demon

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/gomorraband/
https://www.facebook.com/nobledemonrecords/
https://www.nobledemon.com/

Hodnotenie: 6/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *