Infected Words – Play fast…Die Last

Lord Carved Forest (strunový hluk, vreskot) a Mr. Stihll (blast beat)  sa v Nitre počas karantény veľmi nudili a tak v marci toto zverstvo nahrali, v máji zmixovali v miestnom Ultra Mega Super Good Studio a soundmastering zriešil Ing.,prof.,MUDr.,CSc. Karol Provič.

Nářez

Už pri prvom počutí sa mi z pamäte vynorili jedni z priekopníkov tohto žánru, psychopati O. L. D., ku ktorým by som si dovolil Infected Words prirovnať a to hlavne vďaka vokálu.

Hlboký, až tajomný murmur sa ozve z odkiaľsi z podzemia len v jednej skladbe Stalin’s children’s room.

Nahrávku otvára jediné intro, ktoré sa tu nachádza, akási ,,pieseň práce”, ako som to nazval. Je súčasťou úvodnej skladby Death at Work. Tých je dokopy desať. Najdlhšia má 51 sekúnd, najkratšia 19.

Texty

Podľa ich názvov sa texty zaoberajú pre tento štýl už klasickými, ale bohužiaľ vždy aktuálnymi a odpornými témami ako pedofília, politika, náboženstvo, vykorisťovanie a klamstvo.

A taká je aj nahrávka. Hnusná. Kanálová. Česi používali a možno stále používajú (dlho som to slovo nevidel niekde v texte) termín ,,prasopal” na označenie takéhoto hrubozrného brutalu.

Zvuk

Zvuk je ako zo zahnívajúcej stoky a vracia nás späť v čase, na počiatky žánru grind core. Drastický a príšerný noise nadväzuje po rokoch na zvrhlé LP ďalších Slovákov Lues de Funes – The Great Hardcore Odrb.

Na päty šliapu ale aj takým spolkom a albumom ako napr. Carcass – Reek of putrefaction, Extreme Noise Terror – Peel sessions a Blood – Impulse to destroy.

Nahrávka vás stiahne pod zem, do hlbokej frustrácie z úpadku ľudskosti, kde jedinou budúcnosťou sú len ďalšie záhrobné manévre.

Verdikt

Toto kratučké old schoolové dielko vám vnúti vzývať vlastný mŕtvolný kult niekde v kanálovom potrubí a svojou dĺžkou rozhodne nedovolí nudiť.

Lineup:

  • Lord Carved Forest – vokál, gitary, basa
  • Mr. Stihll – bicie

Tracklist:

  1. DEATH AT WORK
  2. DONALD IDIOT
  3. THERE IS NO OXYGEN IN PARADISE
  4. STALIN´S CHILDREN´S ROOM
  5. NORIMBERG GAY PRIDE
  6. POLITICIAN PROSTATE PROBLEM
  7. INFECTED IDIOT
  8. SUPERMARKET BLACK METAL
  9. PEDOPHILE JUDAS PRIEST
  10. JESUS SAID

Rok vydania: 2020

Vydavateľstvo: Samovydanie

Ukážka:

Hodnotenie: 6/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *