Tomáš Hudáč (Surgery) – ,,Náhoda nás s Robom opäť spojila a dal mi ponuku spievať v Surgery”

V zostave popradskej death metalovej stálice Surgery sa tento rok udialo veľa vecí. Vydali reedíciu debutu Descent, ktorý navyše obsahoval aj skladby z EP Pulled by the Rope 2010, vystúpili na viacerých akciách a hlavne vymenili speváka. Novým vokalistom sa stal Tomáš Hudáč. Ak chcete vedieť podrobnosti o tom ako prišiel do kapely, odkiaľ pochádza a čo spolu chystajú, prečítajte si tento rozhovor.

Zdravím Tomáš. Ty si sa tento rok stal spevákom popradských death metalistov Surgery. Ako si zatiaľ v kapele spokojný?

Tomáš Hudáč: Zdravím všetkých. Áno, tento rok som sa oficiálne stal spevákom Surgery. Približne rok som bol zaskakujúci spevák za Rasťa, nakoľko pracuje v zahraničí. Situácia sa nakoniec vyvinula tak, že som sa stal oficiálne spevákom.

V kapele sa cítim dobre, atmosféra je výborná a z každého člena je cítiť chuť pracovať, tvoriť a zlepšovať sa. Taktiež si rozumieme aj po ľudskej stránke a dokážeme nájsť spoločnú reč, čo si myslím, že je pre prácu v kapele veľmi dôležité.

Porozprávaj niečo o tvojich predošlých hudobných skúsenostiach.

Tomáš Hudáč: S metalom som začal krátko po strednej škole, kedy sme si s kamarátom založili prvú kapelu, avšak bez výraznejšieho úspechu. Potom som začal spievať v metal core kapele Last Chance. Táto kapela sa už dostala do širšieho povedomia ľudí a práve tam som naberal prvé väčšie skúsenosti s hlasovým prejavom, prácou na pódiu a spoluprácou s publikom.

A ako vlastne prišlo k tvojmu spojeniu so Surgery?

Tomáš Hudáč: Počas môjho fungovania v Last Chance som občas dostal ponuku spievať ešte aj v inej kapele. Tak som sa dostal do kapely The-Ory, kde na basu hral práve Robo, terajší basgitarista Surgery. V The-Ory som sa ale dlho neohrial, Last Chance sa rozpadli a ja som ostal bez kapely. Náhoda nás s Robom opäť spojila a dal mi ponuku spievať v Surgery. Neváhal som.

Sledoval si ich tvorbu aj v minulosti?

Tomáš Hudáč: Úprimne, ani nie. Vedel som, že v Poprade takáto kapela existuje, ale nejako som si ich predtým nevypočul.

Tento rok ste pristúpili k reedícii debutu Descent, ktorého súčasťou bolo aj debutové EP Pulled by the Rope a jedna bonusová skladba s tvojím spevom. Povedz o tom viac.

Tomáš Hudáč: Chalani sa rozhodli, že podľa vzoru iných kapiel by sa patrilo spraviť nejakú cover skladbu a bol by to bonus na CD. Rozhodovali sme sa medzi Death a Deicide, nakoniec to vyhral Pull the Plug.

Keby bude nejaký full album (alebo aspoň EP) s tvojím spevom?

Tomáš Hudáč: Máme rozpracovaných viacero skladieb, z toho dve sme už odohrali aj na koncerte v Košiciach. Pokiaľ by sa nám podarilo dokončiť a nacvičiť všetky skladby, niekedy začiatkom nového roku by sme chceli zájsť do štúdia a začať nahrávať.

Taktiež to bude vydané pod hlavičkou Support Undeground?

Tomáš Hudáč: Pravdepodobne áno, keďže spolupráca s týmto labelom je na dobrej úrovni a netreba predsa meniť veci, ktoré fungujú.

Videl som, že začiatkom júla si dával rozhovor pre brazílsky blog Hell´s Friends. Povedz k tomu niečo viac?

Tomáš Hudáč: Vďaka skvelému manažmentu Štefana Skokana, ktorý je v podstate ďalší člen kapely za oponou, máme možnosť prezentovať našu tvorbu takýmto spôsobom aj v zahraničí. Štefan nás dokáže veľmi dobre odprezentovať a takto vznikajú rôzne spolupráce alebo rozhovory, akým bol aj tento pre Hell’s Friends. Veľmi si to ceníme.

25. júla budete vystupovať v Trenčíne. Si pripravený?

Tomáš Hudáč: Samozrejme, v Trenčíne kapela opäť ukáže svoju brutalitu a odohrá aj spomínané dve nové skladby.

Mohol by si povedať niečo o ďalších koncertných aktivitách?

Tomáš Hudáč: Do konca roka máme naplánované okrem Trenčína ešte dve akcie. Prvá bude 29. 8. v Liptovskom Mikuláši a ďalšia zase 10. 10. v Šuranoch. Bohužiaľ, situácia s korona vírusom citeľne ovplyvnila koncerty a akcie, ktorých je menej a mnoho kapiel tak stráca možnosť zahrať si.

OK, tak to je posledná otázka. Ďakujem ti za rozhovor a poprosím ťa o nejaký ten odkaz pre čitateľov.

Tomáš Hudáč: Chcem sa poďakovať v mene celej kapely za možnosť odprezentovať tento rozhovor. Vážime si každú príležitosť, dostať sa aj takýmto spôsobom do povedomia fanúšikov. Ďalej si veľmi ceníme každú podporu, ktorú nám ľudia poskytnú a konštruktívnu kritiku, ktorá nám pomáha posúvať sa a zlepšovať. A v neposlednom rade ďakujeme našim rodinkám a priateľom, lebo bez ich podpory a tolerancie by sme ako kapela fungovať nemohli.

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/Surgery.Poprad/
http://bandzone.cz/surgery

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *