Aversions Crown – Hell Will Come For Us All

Aversions Crown Hell Will coverVďaka Aversions Crown prvý krát prichádzam do styku s death core-ovou bandou, ktorá pochádza od protinožcov. A som rád, že cez celú našu matičku zem sa dostávam k mimoriadne zaujímavej kapele. Tak trochu sa aj hanbím, že od roku 2010, kedy uzreli svetlo sveta, som ich míňal.

Ale možno to tak malo byť a mali ma osloviť práve ich novinkou, v ktorej si peklo príde pre nás všetkých. A v tejto podobe a v tom najlepšom slova zmysle aj prišlo. A ak budú v pekle hrať takúto muziku, dobrovoľne sa po smrti hlásim čo najbližšie k reprákom.

Na Hell Will Come For Us All týchto Austrálčanov za mikrofónom doplnil Američan Tyler Miller a je to práve on, kto dal súčasnému xichtu kapely výzor nekompromisného brutálneho valca, ktorý je však založený na melódii. Brutálne stvárnenej, ale na melódii, bez diskusie. Navyše, Tyler si zobral na starosti aj obsahovú stránku nového albumu a texty pochádzajú z jeho pera.

Ako sám vraví: „bolo to dielo celej kapely, rozoberajú veci, ktoré ich trápia všetkých“, ale on tomu dal umeleckú podobu najprv na papieri a potom aj v štúdiu.

Štýl, v ktorom sa hýbu má nespochybniteľný základ v death core, ale zachytíte aj blackové inšpirácie i brutal death prvky. Všetko je umne pospájané práve melódiami vytvárajúcimi špecifickú atmosféru napriek neuveriteľne nástojčivej brutalite. Štvrtá v poradí – Caught in the System je ideálnou ukážkou spojenia všetkého spomenutého a dokáže to spolu krásne ladiť.

A keď hneď po nej zaznejú prvé tóny titulnej skladby, naozaj máte pocit, že PEKLO je za dverami a ani sa vás neplánuje pýtať, či vstúpite. Dostanete to príkazom, ktorý nemáte šancu odmietnuť.

Pred rokmi som mal podobný pocit nekompromisnosti, tvrdosti, brutality a zároveň zádumčivosti z tvorby Švédov Incapacity, ale toto je dotiahnuté ešte do prepracovanejšej dokonalosti.

V tomto žánri som naozaj nepočul nič lepšie a preto po prvý krát v histórii mojich recenzií udeľujem plný počet bodov. Nemám čo vyčítať. Ani najmenšiu drobnosť. Ešte aj tá matematická presnosť, s ktorou dokážu hrať nepôsobí umelo, ale tak, že je to proste hráčska dokonalosť. Howk, nebudem viac chváliť.

Vypočujte si to a uvidíte, či je moje nadšenie opodstatnené, alebo nie.

Lineup:

  • Tyler Miller – spev
  • Chris Cougan – gitary
  • Mick Jeffery – gitary
  • Jayden Mason – bicie

Tracklist:

  1. The Soil
  2. Born In The Gutter
  3. Paradigm
  4. Caught In The System
  5. Hell Will Come For Us All
  6. Scourge Of Violence
  7. Hymn Of Annihilation
  8. Sorrow Never Sleeps
  9. The Final Judgement

Rok vydania: 2020

Vydavateľstvo: Nuclear Blast

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/AversionsCrown/
https://www.twitter.com/aversions_crown/
https://www.instagram.com/aversions_crown/

Hodnotenie: 6/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *