Renunciation – The Terminal Archetype (EP)

Mladé moskovské kvarteto rozšírilo kategóriu kapiel, v ktorých spojili sily bratské dvojice. Na pomoc si navyše prizvali aj dievča a to rovno na bubny. Polina Archangelskaja ich drví znamenite a tak v auguste tohto roku sa rozhodli napadnúť naše zmysly svojpomocne  vydaným EP.

Nahrávka sa rúti veľmi rýchlo vpred podľa overených inštrukcií z oldschoolovej učebnice a súčasnej moderny. Celkový dojem dokresľuje epicky ponurá atmosféra krátkych melodických pasáží. Trošku opočúvané hudobné konštrukcie však tvoria homogénny celok. Spod vrstiev black metalu s technicko-progresívnymi deathovými vplyvmi sa na povrch bojovne derie thrash. Individuálne súboje nabrúsenej sólovej gitary mi sem tam pripomenú Mekong Deltu a jeden z dvoch vokálov evokuje Milleho Petrozzu z Kreator. Dokonca občas zaznie aj melodický hlas. Mojím favoritom je titulný zásek The Terminal Archetype a záverečná skladba Porog / The Threshold je v ich rodnej ruštine.

Päť skladieb spestrených intrami má surovú energiu a atmosféru farebného kaleidoskopu metalu. Táto kapela bude určite rešpektovaná a ich EP je vynikajúcim aperitívom pred hlavným chodom, ktorým bude ich debutový album.

Lineup:

  • Demether Grail – spev
  • Alexey Kotov – gitary
  • Vadim Kotov – basa
  • Acotath – bicie

Tracklist:

  1. When There’s No One to Fear the Night (instrumental)
  2. Deliverance from God
  3. The Terminal Archetype
  4. Arrogance of Worms
  5. Порог (The Threshold)

Rok vydania: 2020

Vydavateľstvo: Samovydanie

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/Renunciation.band/
https://renunciation.bandcamp.com/
https://www.instagram.com/renunciation.band/
https://www.youtube.com/channel/UCcDjq9cWMNwuIAhTVUt6hcQ/featured

Hodnotenie: 5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *