Kataklysm – Unconquered

Kataklysm Unconquered coverChcete zomrieť na smrť? Táto myšlienka sa vznieti vo vašej mysli ako jadrová protiofenzíva. Najnovšia mágia z Kanady opäť vzkriesila kladivo tohto neľudského žánru. Štrnásty oficiálny počin produkoval JF Dagenais vo svojom štúdiu JFD v Dallase.

Maskot ,,Heart Beast”, ktorý bol už videný na predchádzajúcich albumoch je na obálke opäť. Artwork pochádza od Blakea Armstronga. Spevák Mauricio Iacono : ,,Pre Kataklysm je tento album ako znovuzrodenie agresie. Neplánovalo sa, že sa to stane takto, ale jeho názov má v súčasnosti zvláštny význam. Je to agresívny album, to áno, ale je to pozitívny druh agresie.” Texty hovoria o bolesti a neúspechoch, o ich prekonávaní a bránení sa pred nimi v dnešnej situácii.”

Kataklysm odvádzajú dobrú prácu, na akú ste u nich zvyknutí. Môžete si vychutnať melodický refrén v Cut Me Down, kde hosťuje Tuomas Saukkonen (Wolfheart, Before The Dawn) vplyv groove a nu-metalu v Stitches, syntetizátory v Focused To Destroy You, či emotívny klavír v Icarus Falling. Exotická skladba začína melancholicky a podáva pomalé jedlo smrti. Ale len dovtedy, kým frontman Mauricio nezvýši svoj hlas. Medzitým sa na vás kapela valí so širokým hnevom v útrobách.

Aj keď sa história trošku opakuje, Kataklysm nestratili náklonnosť k chytľavým háčikom a vracajú sa k nekompromisnej tvrdosti raných tvorivých období. Celé to uzavrie pompézny symfonický záver vo When It’s Over. Album číslo 14 je pestrý a trochu avantgardný.

Kapela vzdáva hold vlastnej minulosti solídnym prierezom vlastných zručností.

Lineup:

  • Maurizio Iacono – spev
  • Jean-François Dagenais – gitary
  • Stéphane Barbe – basa
  • Olivier Beaudoin – bicie

Hostia:

  • Tuomas Saukkonen – spev (2)

Tracklist:

  1. The Killshot
  2. Cut Me Down
  3. Underneath the Scars
  4. Focused to Destroy You
  5. The Way Back Home
  6. Stitches
  7. Defiant
  8. Icarus Falling
  9. When It’s Over

Rok vydania: 2020

Vydavateľstvo: Nuclear Blast

Youtube ukážka:

Linky:
http://www.kataklysm.ca/
https://www.facebook.com/kataklysm/

Hodnotenie: 5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *