Merged in Abyss – I Am the Universe! (EP)

Merged in Abyss I Am coverĎalšie pocity novodobej úzkosti a osamelosti sa nám snaží reprodukovať na našej scéne hyperaktívny Nullus (Iria, Sik Salvation, Sordid Malice ), ktorý za dva roky pôsobenia vytvoril extrémne dlhú diskografiu. Tentoraz si prizval basgitaristu Exanima.

Celé to ma názov Merged in Abyss. Nedávno za vlastné love nahrali, zmixovali a zmasterovali tri skladby vo White Death Studio. Ich nové EP I Am the Universe! si vydali iba ako kazetu.

,,Východniari” zlúčili priepasť bytia a vesmíru do jedného black/deathového celku. Váhy sa prikláňajú k čiernemu kovu. Ide o neotesaný, na jeho samú pravekú podstatu orezaný metal, ktorý miestami siaha až k samotným ranným Venom.

EP sa drží stredných temp, mizantropických riffov a zlovestných harmónií. Merged in Abyss výrazne upustili od predchádzajúcej kompozičnej a zvukovej brutality. Možno to svedčí o ich budúcom vývoji.

Necelých dvanásť minút dopĺňajú desivé texty o filozofii, satanizme, temnote a zle. Myslím, že táto zmes poteší nielen fanúšikov tohto žánru.

Mojím favoritom je titulná skladba, aj vďaka skvelej basgitare.

Lineup:

  • Nullus – spev, gitary, bicie
  • Exanim – basa

Tracklist:

  1. I Am the Universe!
  2. Always Ready to Fuck…
  3. True Way (XXIV-XII cover)

Rok vydania: 2020

Vydavateľstvo: Samovydanie

Full album:

Linky:
https://www.facebook.com/mergedinabyss/
https://mergedinabyss.bandcamp.com/

Hodnotenie: 4/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *