Vianočné songy, sviatočné prianie 2020

Aj metalisti a rockeri majú radi Vianoce (teda väčšinou 🙂 ). Mnoho umelcov zložilo piesne s vianočnou tematikou. Niektorí aj celé albumy.

Pozrime sa na pár príkladov:

  1. Rob Halford – O Holy Night

,,Metalový boh“ Rob Halford už nejaký ten piatok vydáva aj sólo albumy.  V roku 2009 mu vyšiel album Winter Songs s vianočnými piesňami. Tam sa objavila aj klasika O Holy Night – koleda skomponovaná Adolphom Adamom v roku 1847.

  1. Twisted Sister – Heavy Metal Christmas

Aj glameri Twisted Sister spravili vianočný album – A Twisted Christmas. Bohužiaľ, je to posledný počin vydaný pod značkou T. S., keďže po smrti bubeníka A. J. Pera v r. 2015 kapela ako taká skončila. Na spomínanej platni ste mohli nájsť aj songu s jednoduchým názvom : ,, Heavy Metal Christmas.”

  1. Schaffer/Barlow Project – We Three Kings

Tento rok sa rozhodli obnoviť spoluprácu bývalý spevák Iced Earth – Mat Barlow so svojím bývalým kolegom Jonom Schafferom. Nie však ako Iced Earth, ale iba Schaffer/Barlow Project. Výsledkom bolo EP Winter Nights.

To najlepšie charakterizuje pieseň We Three Kings. Poznámka na okraj: je to síce Schaffer/Barlow Project, no od klasických Iced Earth to nemá veľmi ďaleko.

  1. The Darkness – Christmas Time (Don’t Let the Bells End)

Akousi vianočnou ,,rockovou klasikou“ je aj pieseň od britských hard/glam rockerov  The Darkness – Christmas Time (Don’t Let the Bells End). Pôvodne vyšla iba ako bonus k debutu Permission to Land (2003), no kapela k nej natočila úspešný videoklip a hrávala ju aj na koncertoch.

  1. Signum Regis – The Magi

Slovenskí Signum Regis sú často zaraďovaní k tzv. kresťanskému metalu. Počin Chapter IV: The Reckoning (2015) síce nebol vianočným albumom, no obsahoval skvelú skladbu The Magi. V dobe jeho vydania spieval v kapele Mayo Petranin.

  1. Majestica – Ghost Of Christmas Past

A na záver si dáme niečo úplne najnovšie. Parta okolo Tommyho Johansona (Sabaton) Majestica (predtým ReinXeed) vydala 4. decembra album A Christmas Carol. Jeho témou bola známa poviedka Charlesa Dickensa – A Christmas Carol (v slovenčine známa ako Vianočná koleda).

Nechýba tam aj pieseň Ghost Of Christmas Past.

 Celá redakcia Metalmania-Magazínu (Tomáš, Lidka, Michal, Peter) vám všetkým prajú tie najkrajšie, najšťastnejšie a najmetalovejšie sviatky.

Titulná foto: https://www.facebook.com/robhalfordlegacy/posts/merry-metal-christmas-maniacs-i-love-you-allpower/2009064339378890/

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *