Anthem (feat. Graham Bonnet) – Explosive! / Studio Jam

Anthem Explosive! / Studio Jam coverJaponská heavy metalová banda Anthem patrí medzi tie najlepšie kapely svojho žánru. – hlavne v Japonsku. Aj keď nie sú vo svete tak známi ako Loudness, alebo  X – Japan (tí sa dajú v Ázii porovnať predajom len s Michaelom Jacksonom).

V roku 2000 sa Anthem dali po 8 rokoch znova dokopy a naverbovali ako speváka Grahama Bonneta (Rainbow, MSG, Alcatrazz). Úprimne ako fanúšik by som tam radšej videl ich prvého (Eizo Sakamota), poprípade druhého speváka (Yukio Morikawu).

Lenže ani jeden nebol dostupný a Anthem Bonnetovým naverbovaním získali veľkú popularitu aj mimo Ázie. Spolu nahrali album Heavy Metal Anthem. Ten bol z veľkej časti tvorený znovunahranými hitmi Anthem, ale znel neskutočne dobre.

Anthem v tejto zostave dlho nevydržali a vrátil sa pôvodný spevák Eizo. Od vtedy doslova válcujú a zažívajú veľké úspechy. Eiza opäť vystriedal Yukio a nedávno pri Grahamovej promo ceste po japonsku sa kapela a pán Bonnet stretli v štúdiu, aby zahrali online koncert. A dopadlo to tak dobre, že tento jam skončil na CD aj DVD.

Anthem hrajú v aktuálnej zostave a polovica CD sú ich hity spievané Yukiom a Grahamom ako duety. Druhá polovica albumu sú hity Grahamovej kariéry, kde Yukio je viac vokalista a klávesák.

Samozrejme nechýba ani Since You Been Gone od Rainbow. Práve tá je najhoršia časť CD. Hrajú ju úplne rovnako ako originál a povedzme si originál to nie je. Ale ostatné covery dopadli výborne, pretože hlavne fenomenálny gitarista Akio Shimizu a mimoriadny bubeník Isamu Tamaru sa na nich doslova vyblbli.

Celé je to zbierka skvelých songov a veľkého priateľstva. Mimoriadne príjemný párty album. Ale aj tak už čakám na nové pecky od Anthem.

Lineup:

  • Yukio Morikawa – spev
  • Akio Shimizu – gitary
  • Naoto Shibata – basa
  • Isamu Tamaru – bicie

Hostia:

  • Graham Bonnet – spev
  • Yusuke Takahama – klávesy

Tracklist:

  1. Gypsy Ways (Win, Lose or Draw)
  2. Cryin’ Heart
  3. Midnight Sun
  4. Since You Been Gone (Russ Ballard cover)
  5. Lost in Hollywood (Rainbow cover)
  6. Desert Song ((Michael Schenker Group cover)
  7. The Witchwood (Alcatrazz cover)
  8. Night Games (Fast Buck cover)

Disc 2 (DVD)

  • Cryin’ Heart (Live in Tokyo)

Rok vydania: 2020

Vydavateľstvo: Ward Records

Youtube ukážka:

https://www.youtube.com/watch?v=181fSn2uPis

Linky:
http://www.heavymetalanthem.com/
https://www.facebook.com/heavymetalanthem/
https://twitter.com/anthem_official

Hodnotenie: 5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *