Freddy (Necronomicon) – ,,Texty na novom albume sú temnejšie ako inokedy.”

freddy necronomicon 2021Nemecká thrash metalová formácia Necronomicon koncom marca vydá nový album s názvom The Final Chapter, čo je vlastne debut novej zostavy. Okrem iného ním reaguje na súčasnú neutešenú situáciu vo svete. O jeho vzniku, o koncertoch na Slovensku a iných veciach  porozprával frontman kapely – Freddy:

Ahoj Freddy. Váš nový album sa volá ,The Final Chapter’ /Posledná kapitola. Je to koniec kapely?

Freddy: Hi, predovšetkým ďakujem za váš záujem. Úprimne, minulý rok som myslel, že skončím. Ešte jedno CD a koniec. Nemal som motiváciu. Uvidím, čo prinesie nový album.

Tak isto dúfam, že nás label podporí. Keď sa zlepší situácia, vyrazíme na turné. Som zanietený hudobník a milujem túto muziku. Uvidíme, čo prinesie rok 2021.

Aké témy sú rozoberané v jeho textoch?

Freddy: Texty na novom albume sú temnejšie ako inokedy. Po minuloročných udalostiach som sa zameral na tému ,smrti’. Tento album prehodnocuje to, čo sa stalo mne a čo sa deje vo svete.

Hovorí o korone, aj o vládcoch ako Putin, Trump a ďalších kriminálnikoch, ktorí nemilosrdne zneužívajú moc a vrhajú populáciu do chaosu. V podstate som napísal ,hororovú rozprávku’ pre dospelých.

Mohol by si nám predstaviť nových členov kapely?

Freddy: Rika Charrona (ex-Exciter) som stretol v roku 2017 na našom európskom turné.

Predskakoval nám so svojou kapelou ,Dark Ministry’. Chris opustil kapelu kvôli zdravotným problémom. Oslovil som Rika, ten ihneď súhlasil a priviedol so sebou Glenna (gitara). Rik bol skvelá voľba, sme fascinovaní jeho štýlom bubnovania. Obaja sú perfektní ľudia.

necronomicon kapela 2021

Koncertná činnosť

Na Slovensku ste už hrali. Ako si na to spomínaš?

Freddy: Odohrali sme niekoľko koncertov u vás. Okrem iného aj v Bratislave. Milujem toto mesto, navštívil som ho aj súkromne a užíval si skvelé puby a bary.

Je pravda, že ste absolvovali turné po východnom bloku v roku 1987 a hrali ste aj v bývalom Československu?

Freddy: Áno, bolo to naše veľké východné turné po albume ,Escalation’ a bolo to fasa. Navštívili sme aj Maďarsko, ktoré bolo vtedy tiež za železnou oponou.

Pre nás, ako západnú kapelu, to bolo neuveriteľne vzrušujúce, napínavé a veľmi pôsobivé, pretože ľudia a fans boli neopísateľne priateľskí a nadšení. Predskakovali nám miestne kapely, ale už si nepamätám ktoré. Bolo to dávno.

Bohatá minulosť

Aké boli vaše začiatky?

Freddy: Prvú kapelu, ktorú som založil sa volala ,Total Rejection’. Hrali sme punk. Nahrali sme demo a núkali sme ho punkovým labelom.

Sranda bola, že skoro všetky nám odkázali, že naša muzika je príliš metalová a mali by sme hľadať metalové vydavateľstvo. Jeden label nám ponúkol kompromis.

Mali sme prepracovať naše skladby, aby boli viac punkové, ale to som nechcel. Stále rozmýšľam, čo by sa stalo, ak by sme tú ponuku prijali.

Potom som založil Necronomicon, kde hral Jogi, Axel a Lala. Nahrali sme naše prvé demo a skončili sme, bohužiaľ, u Gama Records. Každý pozná náš tragický vývoj od tohto momentu až do konca 90. rokov.

Si v kontakte s bývalými členmi?

Freddy: Stále sa priatelím s Jogim. Potom už len s Andim, ktorý s nami hral 13 rokov. Bohužiaľ, nie som v kontakte s ďalšími bývalými členmi. Bohužiaľ!

Temné časy

Ako prežívaš temné korona časy?

Freddy: Mal som najhorší rok vo svojom živote. V priebehu dvoch dní som stratil rodičov kvôli korone a sám som mal s ňou problémy. To ma paralyzovalo a skrížilo nám plány s novým albumom. Našťastie sme bicie nahrali už v decembri 2019.

Neskôr, keď som sa spamätal zo šoku, sme v auguste minulého roka pokračovali. Dúfam, že sa to už nikdy nezopakuje.

Pôvodne sme chceli mať nový album už v apríli 2020 a začať európske turné. Ale potom sa opäť všetko skomplikovalo. Nemyslím, že máme krízu ako v čase španielskej chrípky. Hlavne hudba a priemysel sú totálne na dne. Bojujeme o prežitie. Je to naozaj ťažké.

Ak by si stretol Boha a Satana, čo by si sa ich spýtal?

Freddy:  Opýtal by som sa oboch, či je korona kríza bitkou medzi dobrom a zlom.

Ďakujem za rozhovor. Máš nejaký odkaz pre našich čitateľov?

Freddy: Stalo sa s radosťou. Len v krátkosti, ale je to pre mňa veľmi dôležité : buďte zdraví a dbajte o seba. Pozor na beštiu !

Youtube ukážka:

https://www.youtube.com/watch?v=B_Pz_R4qUG8

Linky:
http://necronomicon-online.de/
https://www.facebook.com/necronomiconofficial
https://www.youtube.com/channel/UCxFzd8nDbwB8djnre7OQtew

Foto Freddy: https://www.facebook.com/freddy.necronomicon

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *