Accept – Too Mean to Die

Accept Too Mean to Die coverLegendárni Accept sú na scéne už dlhé roky. No dve veci otriasli celou kapelou. Prvou bol definitívny koniec spolupráce s legendárnym spevákom Udom Dirkschneiderom v roku 1997. Bohužiaľ to nebol jediný rozchod.

V priebehu rokov 2014-2018 odišli ostatní kľúčoví členovia legendárnej zostavy – gitarista Herman Frank, basák Peter Baltes a bubeník Stefan Schwarzmann.

Nová zostava

Tohtoročný album Too Mean to Die je vlastne debutom novej a tak trochu špeciálnej zostavy. K Wolfovi Hoffmannovi sa pridali až dvaja gitaristi – Uwe Lulis a Američan Philip Shouse (ktorý navyše hrá aj na basu v doprovodnej kapele Acea Frehleyho, bývalého gitaristu legendárnych Kiss).

Na jednotlivé piesne na Too Mean to Die sa dá pozerať z viacerých uhlov. Z hľadiska gitár mu prakticky nie je čo vytknúť. V riffoch a melódiách počuť klasický rukopis Accept. Budeme tu mať trochu aj ,,klasiky“, ktorú obľubuje spomínaný Wolf Hoffmann.

Zaujímavé momenty

V sóle tak trochu ,,maideňackej“ Symphony of Pain počuť motívy z Ódy na radosť. Na poslednej pozícii nájdeme aj inštrumentálku s orientálnou príchuťou – Samson And Delilah . Markovi Tornillovi, ktorému ako vždy sekundujú aj ostatní, si taktiež zaslúži pochvalu.

Na druhu stranu by to však chcelo viac nápaditostí. Jednotlivé piesne sa občas na seba dosť podobajú (trebárs Zombie Apocalypse – Too Mean To Die). Napr. hardrockovejšia Overnight Sensation tajomná The Undertaker, poprípade sú dôkazom, že sa snažili aj o originalitu. Svoju snahu mohli dotiahnuť trocha viac.

Záverečný verdikt

Aj keď Too Mean to Die sa nevyrovná starým klasikám ako Metal Heart, poprípade skvelému reunion albumu Blood of the Nations, oplatí sa vypočuť.

Lineup:

  • Mark Tornillo – spev
  • Wolf Hoffmann – gitary
  • Uwe Lulis – gitary
  • Philip Shouse – gitary
  • Martin Motnik – basa
  • Christopher Williams – bicie

Hostia:

  • Clay Vann – spev (doprovodné vokály)

Tracklist:

  1. Zombie Apocalypse
  2. Too Mean to Die
  3. Overnight Sensation
  4. No Ones Master
  5. The Undertaker
  6. Sucks to Be You
  7. Symphony of Pain
  8. The Best Is Yet to Come
  9. How Do We Sleep
  10. Not My Problem
  11. Samson and Delilah

Rok vydania: 2021

Vydavateľstvo: Nuclear Blast

Youtube ukážka:

Linky:
http://acceptworldwide.com/
https://www.facebook.com/accepttheband/
https://www.instagram.com/acceptworldwide/

Hodnotenie: 4,5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *