Sebastien – Integrity

Sebastien Integrity coverDobré veci sa oplatí pripomínať. Medzi také patrí aj minuloročný počin českých Sebastien – Integrity.

Ide o štvrtý album a prvý, ktorý je kompletne v českom jazyku. To potešilo nie len mňa, ale určite aj ľudí, ktorí angličtine veľmi nerozumejú.

Oproti začiatkom tu nenájdeme žiadnych zahraničných hostí (v min. spolupracovali s ľuďmi ako T. Martin, F. Lione…). A ďalšou zmenou bolo to, že gitary už obsluhuje iba jeden človek – frontman George Rain.

Celkový zvuk na nahrávke je dosť dobrý a kapela dáva dôraz na lyrickú časť. O to menej priestoru dostali technické prvky, ale nie vždy sa vojdú všetky vajíčka do jedného košíka. Power-metalový formát sa vďaka výrazným klávesom prelieva miestami až do symfonického metalu.

Tracklist je veľmi pestrý a roztáča ho nadupané “Tornádo” ktorým sa to celé začína. Nasleduje brutálny a nekompromisne tvrdý “Antiprorok”, potom temná a mierne retrodisko pôsobiaca pieseň “Nechtěná”, chytľavá “Bičem proti lásce”, melancholická, až clivá “Jdi dál”, no z chmúr vás o chvíľu preberie rýchla a dynamická skladba “Touhy”.

Ako pohladenie nádeje pôsobí songa “Veřím”, hneď na to živá a osviežujúca “Labyrint”, drsná a surová “Vstávej” a ukľudnujúca bodka na záver “Zatmění”, ktorá aj napriek miernejšiemu začiatku naberie pekné grády.

Platňa je veľmi pestrá a naozaj je z čoho vyberať. Som presvedčený, že nebude mať problém osloviť aj fanúšikov, čo úplne neholdujú metalovej hudbe. Možno by som vytkol len menšie nedostatky zvuku, ak počúvate na kvalitnom príslušenstve.

P.S.: A ešte jedna vec na záver, za ktorú má kapela Sebastien u mňa ďalšie obrovské plus: https://lnk.sk/cs37

Lineup:

  • George Rain – spev, gitary
  • Petri Kallio – basa
  • Pavel “Dvorkys” Dvorák – klávesy
  • Lucas R. – bicie

Hostia:

  • Jiří Hájek – buzuki, tamburína, flauty, duduk, talharpa
  • Ondřej Klímek – saxofón
  • Petr Skala III – recitácia
  • Vendula Skalová – zbory

Tracklist:

  1. Tornádo
  2. AntiProrok
  3. Nechtěná
  4. Bičem proti lásce
  5. Jdi dál
  6. Je to v nás
  7. Touhy
  8. Věřím
  9. Odkaz bojovníka
  10. Labyrint
  11. Vstávej
  12. Zatmění

Rok vydania: 2020

Vydavateľstvo: Smile Music

Youtube ukážka:

Linky:
http://www.sebastienofficial.com/
https://www.facebook.com/sebastienband/
https://www.instagram.com/sebastien_band/
http://bandzone.cz/sebastien

Hodnotenie: 5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *