Pazuzu – Oath Of Unholy Sacrilege (EP)

Pazuzu Oath EP

Pazuzu Oath EPŠtvorčlenná death/doom banda z ďalekej Kostariky si hovorí Pazuzu. Prisahajú na bezbožnú krádež, takže vydali debutové EP s týmto názvom – ,Oath Of Unholy Sacrilege’.

Pazuzu je v starovekej mytológii zlý démon. Má príšernú tvár a šupinaté telo, z ktorého vyrastajú štyri krídla. Jeho ,pôvod’ je nejasný. Najstaršie civilizácie sa striedali medzi jeho uctievaním a obávaním.

Kvarteto z Kostariky, zeleného klenotu strednej Ameriky funguje naozaj undergroundovým spôsobom. Vzniklo v roku 2005 v hlavnom meste San José a jeho diskografia obsahuje iba jedno demo a päť skladieb na rôznych vydaniach.

Debutové EP je vlastne limitovaná kazeta (201 ručne číslovaných kusov s 12-stránkovým bookletom), ktorá tie songy obsahuje. Polovicu tvoria kompozície zo splitka s poľskými Throneum – In The Crypt Of Hakeldamach Feld. Ako bonus je živý cover z roku 2019 od starej klasiky Nihilist – Carnal Leftovers.

Myslím, že táto svorka si zaslúži objavenie. Je to death/doomová pitva žánru, inšpirovaná samotnou pitvou, ale aj black metalom.

Pod ruinami a nánosmi starej európskej a americkej školy vyhĺbili Pazuzu nové temné chodby plné nejasností a mŕtvolných mien, ktorými vás prevedú.

Inovácie tu nenájdete. Iba surový zvuk a decimujúci metal, ktorý sa drží hlavne stredných a pomalých, miestami melodických temp na hranici s pravekou primitívnosťou tohto štýlu.

Lineup:

  • Tommil – spev
  • Giovanni – gitary
  • Steven – basa
  • Keyrotten – bicie

Tracklist:

  1. Entrapment in Gloom
  2. Calamity and Death
  3. Inhale… of Sins
  4. The Crawling Depths of Christendom and Abominations
  5. Ceremony of Inception (Part 1)
  6. Carnal Leftovers (Nihilist cover)

Rok vydania: 2021

Vydavateľstvo: Nihilistic Holocaust

Youtube ukážka:

Linky:
https://pazuzucr.bandcamp.com/

Hodnotenie: 4,5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *