Kreator – Violent Revolution

kreator violent coverNemeckí thrashmetaloví bohovia Kreator oznamujú veľmi špeciálne opätovné vydanie ich majstrovského diela z roku 2021 ,Violent Revolution’.

Obsahuje aj obrovský výber najrôznejších živých nahrávok zo všetkých kútov sveta a bude k dispozícii v rôznych formátoch, napríklad ako digital album, CD, double LP, kazeta, či 4LP+2CD boxset Ltd. edition, ktorý zahŕňa aj exkluzívny komiks Kreator – ,,Graphic Violence – Chapter 1″.

História

Nemecká thrashová scéna bola, podľa mňa, od začiatku krutá a bujne mladistvá odpoveď na ohavnejší druh metalu, aký propagovali Venom a Slayer.

Európa zrazu mala svoje vlastné kvarteto kapiel, ktoré v 80. rokoch zmenilo hru na západnom fronte a stalo sa náprotivkom americkej The Big Four.

Na hrdinský odpor sa postavila Teutónska štvorka Kreator, Sodom, Destruction a Tankard. V sidovkách, ovešaná nábojmi, otrhaná a s riadne dlhými vlasmi. Teutóni tvorili starogermánsky barbarský kmeň, ktorý pôvodne žil pri Baltskom mori.

Kreator formovali thrash metal trilógiou Pleasure To Kill, Terrible Certainty a Extreme Aggression. S hrdosťou som nosil tričko Out Of The Dark…Into The Light.

Nemecké undergroundové časopisy písali v súvislosti s revolučnou produkciou Teutónskej štvorky aj ako o black hardcore speed metale. V 90. rokoch si kapela zaexperimentovala. To vyvolalo rôzne názory.

Zmena

,,Tí, ktorí znemožňujú mierovú revolúciu, urobia násilnú revolúciu nevyhnutnou.” John F. Kennedy, 1962

Týmto výrokom sa nechal inšpirovať zakladateľ, gitarista a spevák Mille Petrozza. S albumom Violent Revolution sa kreatúry dostali do nemeckej Top 40 a to aj napriek (alebo vďaka) svojej povestnej zúrivosti.

Dokázali, že ani zďaleka nie sú vyčerpanou silou. Skĺbili rýchlosť a svojskú melodiku v osvedčený celok. V súčasnosti pripravujú svoju pätnástu štúdiovú nahrávku.

Verdikt

Je to jeden z ich najsilnejších albumov. Premiešali ,Extreme Aggression’ s ,Coma Of Souls’ a pridali do zvuku moderné kovové súčiastky, ktoré znejú dobre aj dnes.

Lineup:

  • Mille Petrozza – spev, gitary
  • Sami Yli-Sirniö – gitary
  • Christian Giesler – basa
  • Ventor – bicie

Tracklist:

  1. Reconquering the Throne
  2. The Patriarch (instrumental)
  3. Violent Revolution
  4. All of the Same Blood
  5. Servant in Heaven – King in Hell
  6. Second Awakening
  7. Ghetto War
  8. Replicas of Life
  9. Slave Machinery
  10. Bitter Sweet Revenge
  11. Mind on Fire
  12. System Decay

Rok vydania: 2001 (pôvodne), 2022 (reedícia)

Vydavateľstvo: Steamhammer (pôvodne), Nuclear Blast (reedícia)

Youtube ukážka:

Linky:
http://www.kreator-terrorzone.de/
https://www.facebook.com/KreatorOfficial/
https://www.instagram.com/kreatorofficial/

Hodnotenie: 5/6


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *