Neurotic Machinery – A Loathsome Aberration

neurotic machinery a loathsome cover

neurotic machinery a loathsome coverTechnical/deathmetalová banda Neurotic Machinery vydala v júli šiesty štúdiový album s názvom A Loathsome Aberration. Vychádza na labeli Bizarre Leprous Production, ktorý funguje od roku 1996.

Kapela nám poslala skvelo vyzerajúce CD, čo si veľmi vážime. Scéna našich západných susedov je stále nekonečnou zásobárňou vynikajúcich kapiel.

Krátko z histórie

Vznikli v českom meste Tachov roku 2006 a odvtedy prešlo progresívne kvinteto rozličnými rock/metalovými komôrkami. Aktuálna nahrávka je doteraz ich najtvrdším materiálom a je vhodná napríklad pre fans Meshuggah.

A Loathsome Aberration

,Hnusná odchýlka’ je prvý kompletne koncepčný počin v histórii kapely. Jeho tematická stránka je naskrz temná a pojednáva o vnútornom boji s osobnými démonmi, ktorí nám bránia v dosiahnutí dokonalosti. Hudobne nadväzuje na predchádzajúci album ,Nocturnal Misery’ spred dvoch rokov a ďalej šíri neurotickú víziu death metalu.

Tachovčania miešajú všetky druhy rytmov s drviacimi, ale aj melodickými riffmi. Vytvárajú tak temné, atmosférické a zložité kompozície s prvkami djentu a metalcoru. V pôsobivej skladbe ,Self-Suppressed’ zaznie ženský hlas, v ,Particles’ a ,Transcendental’ dostane priestor dokonca saxofón.

,A Loathsome Aberration’, aspoň u mňa, žiadnu neurózu nevyvolal a to ani po opakovanom vypočutí. Je to svieže a moderné tech – melodic deathmetalové dielo.

Zhrnutie

Osem nových songov srší energiou a agresivitou. Podobný príbeh už navštívil prehrávače po celom svete, ale rozhodne nenudí.

Lineup:

  • Jan Pilík – spev
  • Ondřej Uhlíř – spev
  • Aleš Haník – gitary
  • Michal Šedivý – gitary, basa
  • Martin Bárta – bicie

Tracklist:

  1. Aberration
  2. Insanity
  3. Particles
  4. Self-Suppresed
  5. Delusion
  6. Blame
  7. Insomnia
  8. Transcendental

Rok vydania: 2022

Vydavateľstvo: Bizarre Leprous Production

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/neuroticmachinery/
https://neuroticmachinery.bandcamp.com/
https://bandzone.cz/neuroticmachinery
https://www.youtube.com/channel/UCtBe4eJch2iqZOa5I-inilw

Hodnotenie: 5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *