Novinky z prostredia interpretov Twilight Force, Elvenking, Lordi, Within Silence

Twilight Force zverejnili druhý singel z chystaného albumu

9.12.2022

twilight force kapela 2022Do vydania nového albumu fínskej kapely Twilight Force – At the Heart of Wintervale ostáva menej než mesiac. Udeje sa tak 20. januára 2023. Bude to druhý počin so spevákom Alessandrom Contim (ex-Luca Turilli’s Rhapsody, Trick or Treat, Lione/Conti).

twilight at the heart cover

Tracklist:

  1. Twilight Force
  2. At the Heart of Wintervale
  3. Dragonborn
  4. Highlands of the Elder Dragon
  5. Skyknights of Aldaria
  6. A Familiar Memory
  7. Sunlight Knight
  8. The Last Crystal Bearer

Vypočujte si druhý singel – Sunlight Knight:

 

Kapela hovorí:
,,Rytieri! Je nebezpečné chodiť sami! Ste pripravení vydať sa spoločne do neznáma? Náš druhý singel z albumu At the Heart of Wintervale sa konečne dostáva do ríše smrteľníkov…“

Ďalej pokračuje: ,,Ide o príbeh udatného rytiera, ktorý hľadá šťastie v celom kráľovstve Aloria. Jedného dňa náhodou narazí na dedinu ukrytú hlboko v lesoch, kde všetko svetlo pohltil a uzurpoval prastarý eldritský démon. Náš odvážny rytier sa preto musí vydať na cestu do mystickej ríše démona, aby uvoľnil svetlo a oslobodil dedinčanov z pút večnej temnoty…“

Prvý singel:
Twilight Force: https://youtu.be/LaTI4XF8PAY

Linky:
https://www.facebook.com/twilightforce/
https://www.instagram.com/twilight_force/
https://www.youtube.com/channel/UCCC2vosEc_9UsSLkE36T3yA

Zdroj: NUCLEAR BLAST – Kosmas Kokotas

Elvenking – prvý singel z chystaného albumu

9.12.2022

elvenking 2022Talianski melodici Elvenking na ďalší rok vydajú nástupcu poslednej platne Reader of the Runes – Divination (2019). Jej názov bude Reader of the Runes – Rapture a vyjde presne 28. apríla 2023. O vydanie sa postarajú AFM Records. Ako naznačuje titul, pôjde o pokračovanie predošlej nahrávky.

Kujúc mágiu silnejšiu než kedykoľvek predtým, evokujúc esenciu heavy metalu, pagan metalu, folku a melodického death metalu, Elvenking vyplávali k horizontom vzdialenejším než kedykoľvek predtým a odvážne vzali svet útokom so svojím jedinečným prístupom k heavy metalovej muzike.

elvenking reader cover

Tracklist:

  1. Rapture
  2. The Hanging Tree
  3. Bride of Night
  4. Herdchant
  5. The Cursed Cavalier
  6. To the North
  7. Covenant
  8. Red Mist
  9. Incantations
  10. An Autumn Reverie
  11. The Repentant

Prvým singlom je skladba Rapture:

Spevák Damna hovorí: ,,Rapture je jednou z najdlhších skladieb a máme pocit, že má v sebe všetku epickosť, tragickosť a väčšinu nuáns, ktoré album obsahuje v celej svojej dĺžke…“

Linky:
https://www.elvenking.net/
https://www.facebook.com/elvenking.official/
https://www.instagram.com/elvenking.official/
https://www.afm-records.de/

Zdroj: Mona Miluski – ALL NOIR

Lordi – nová verzia hymny Hard Rock Hallelujah

9.12.2022

lordi kapela 2022Ho, ho, ho! Fínske hardrockové monštrá Lordi tento víkend končia svoje aktuálne dvojmesačné európske turné Lordiversitour a uzatvárajú tak turné na podporu najnovšieho štúdiového diela skupiny (Lordiversity; 2021).

Ale ešte predtým, ako sa začne nová éra vydaním ich debutu pod značkou Atomic Fire Records (2023), kvinteto pre svojich fanúšikov nachystalo vianočné prekvapenie – novú verziu ich kultového, Eurovíziu vyhrávajúceho hitu Hard Rock Hallelujah z roku 2022, v ktorej účinkuje “Werwolf”  Bürger Lars Dietrich!

Multitalent Dietrich sa zúčastnil tohtoročnej sezóny nemeckej TV šou Maskovaný spevák (vysielanej prostredníctvom Pro 7) prezlečený za – áno, hádate správne – vlkolaka a získal si divákov tým, že nenaspieval nič menšie ako najslávnejšiu skladbu Lordi.

Vystúpenie nezostalo nepočuté ani mimo Nemecka a dokonca sa dostalo do uší a očí samotného Mr. Lordi-ho, ktorý bol ohromený natoľko, že si prijal, aby sa Werwolf pridal k nemu a zvyšku hordy Lordi naživo na pódiu. Jeho sen sa nakoniec stal skutočnosťou na Backstage Werk (Mníchov), ako aj Essigfabrik (Kolín). Stovky fanúšikov tak boli svedkami tejto jedinečnej spolupráce. Obe koncerty sa udiali začiatkom minulého týždňa.

Novú verziu Hard Rock Hallelujah si teraz môžu vychutnať aj všetci tí, ktorí sa nemohli zúčastniť na spomínaných vystúpeniach – a zároveň podporiť Ukrajinu, keďže Lordi, Bürger Lars Dietrich, ako aj Atomic Fire Records sa rozhodli venovať svoj podiel z výnosu skladby.

Link: https://lordi.afr.link/HardRockHallelujahPR

Linky:
https://www.lordi.fi/
https://www.facebook.com/LordiOfficial/
https://www.instagram.com/lordiofficial/
https://www.youtube.com/user/Lordiofficial

Zdroj: Barbara Francone – Atomic Fire Records, Foto: Maria Jyrkäs

Within Silence – vianočný singel

9.12.2022

O košickej formácii Within Silence dlhší čas nebolo počuť. Avšak to neznamená, že nie sú aktívni. Dnešný deň vypustili do sveta vianočný singel Flame of Peace.

Linky:
http://www.within-silence.com
https://www.facebook.com/withinsilenceband
https://www.instagram.com/withinsilenceofficial/
http://bandzone.cz/withinsilence

Zdroj: Ulterium Records

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *