Angry Dolphins – Degenerácia

angry dolphins degeneracia album 2022Hard rock’n’rollové trio Angry Dolphins z Bánoviec nad Ondavou vydalo začiatkom roka druhý album Degenerácia. Je to doslova rodinná kapela. Pôvodne štvorica (basgitaristka Katka, jej bratia Peter – bicie, Ondrej – gitara a jej budúci manžel Norbi – gitara, spev) sa dala dokopy v roku 2017.

Po nejakých demách nahrali debut Sex, drugs & rock’n’roll. Zopár starších songov som si tiež vypočul. Neskôr ich Ondrej opustil, ale naďalej s nimi spolupracuje ako fotograf.

Odchýlenie od normy

,Nahnevané Delfíny’ nie sú pre mňa úplne neznámou kapelou. Videl som ich skvelé vystúpenie v lete na DIY multižánrového a nekomerčného Open Air Festivalu ,Hudba Na Konci Sveta’ v bývalej baníckej osade Lucia Baňa.

Diela by sa vlastne vôbec nemali komentovať. Pokiaľ nehovoria samé za seba, tak sa nepodarili. To však určite neplatí o spolku Angry Dolphins. Rock’n’roll je cieľom ich cesty.

Úspešne sa im darí pomerne jednoducho, zaujímavo a melodicky kombinovať rock’n’roll a punk so štipkou heavy metalu a thrashu. Napríklad v kompozíciách Peklo, Pravá tvár, Smrť a Zlá doba. Alebo dokonca funky. Najvýraznejšie, samozrejme, v songu Funky. Nečakajte však od nich žiadnu vyslovene drsnú zmes. Ide o celkom príjemné old school počúvanie.

Verdikt

Angry Dolphins majú radi tvorivosť, hudbu, zážitky a neveria na rozprávky, pretože toto nie je nebo. Toto je svet, v ktorom treba žiť ďalej. A rozhodne sa odmietajú zmieriť s nezmyselným staromódnym faktom, že rock’n’roll je údajne mŕtvy a budúci rok plánujú nový album.

Lineup:

  • Norbi Vilagi – spev, gitary
  • Katka Világi Tkáčová – basa
  • Peter Tkáč – bicie

Tracklist:

  1. 1977
  2. Budúcnosť
  3. Degenerácia
  4. Dotyk ruky
  5. Funky
  6. Jedna vec
  7. Kráčam si mestom
  8. Moja cesta
  9. Peklo
  10. Pravá tvár
  11. Route 66
  12. R’n’R is dead
  13. Smrť
  14. Štyri
  15. Zla doba

Rok vydania: 2022

Vydavateľstvo: Samovydanie

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/angrydolphinsbno/
https://bandzone.cz/angrydolphins/

Hodnotenie: 4,5/6


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *