Leather – We Are the Chosen

leather we are cover

leather we are coverLeather Leone patrí už skoro štyri dekády medzi najlepšie metalové speváčky planéty. Drobná sexi žienka bola chránenkyňou a žiačkou samotného Ronnieho Jamesa Dia a ten ju osobne doporučil do legendárnej americkej powermetalovej úderky Chastain.

Celé osemdesiate roky s nimi prežila komerčne a umelecky najhodnotnejšiu éru. Kto by si nepamätal powermetalové skvosty ako Mystery Of Illusion, The Voice Of The Cult a hitovú platňu For Those Who Dare?

Leather

V roku 1989 nahrala prvý heavy metalový sólo album Shock Waves, ktorý žiaľ trochu zapadol a Leather sa vytratila s ním.

Po splnení si materských povinností sa naplno vrátila v kapele Sledge Leather, kde účinkovala na bicie jej sestra Sledge, na basu Jimmy Bain (ex-Dio) a klávesy Scott Waren (ex-Dio). Vydali fenomenálny, trochu diovský album Imagine Me Alive a po turné sa Leather vrátila ku Chastain.

Nezabudla ani na sólové aktivity. V roku 2018 vyšiel album II a vlani vydala novinku We Are The Chosen. Tá sa nesie v duchu chastainovskej tvrdosti a shredovosti, spojenej s melodikou a pompou Sledge Leather.

,,Vyvolení”

Nádherný obal ukrýva perfektný zvuk a skutočný power metal, ktorý sa kvôli nemeckej odnoži musí dnes nazývať US power metal. Jej spoluhráči podávajú famózne výkony. Dokonca Vinnie by si zaslúžil označenie gitarový hrdina.

Úvodná pieseň je masaker We Take Back Control a s nadšením si užívate ostré riffy na pomedzí heavy metalu a thrash metalu, skvelé sóla a bravúrne bicie. Občas sa objavia klávesy a všetkému dokonale a s prehľadom vládne hlas kultu – Leather Leone. Album strieda nálady a Leather si svoju slobodu mimo Chastain naplno užíva a len ma utvrdzuje, že sólovo je o dosť lepšia.

Pompézna We Are The Chosen je niečo pre vyznávačov symfonického – fantasy power metalu z Európy. Epická balada Hallowed Ground dáva ešte väčší priestor spevu. Páni, to je jazda. Dark Days by sa hodila aj ku Riot V a pretvrdá Rule The World patrí medzi najsilnejšie okamihy albumu.

Verdikt

Leather potvrdila postavenie ,,Metalovej bohyne“. Ja odporúčam všetkým a idem si to pustiť zas.

Lineup:

  • Leather Leone – spev
  • Marcel ,,Daemon“ Ross – gitary
  • Vinnie Tex – gitary
  • Thiago Velasquez – basa
  • Braulio Azambuja – bicie

Hostia:

  • Douglas Pinella – klávesy

Tracklist:

  1. We Take Back Control
  2. Always Been Evil
  3. Shadows
  4. Off with Your Head
  5. We Are the Chosen
  6. Tyrants
  7. Hallowed Ground
  8. Dark Days
  9. Who Rules the World
  10. The Glory in the End

Rok vydania: 2022

Vydavateľstvo: Steamhammer

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.leatherleone.com/
https://www.instagram.com/leatherleoneofficial/
https://leatherleone.bandcamp.com/album/leather-ii

Hodnotenie: 6/6


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *