Najmladšia členka kapely Crypta: Príbeh Jéssici Falchi

Najznámejšou členkou brazílskej ženskej deathmetalovej kapely Crypta je samozrejme ,,frontwomanka“ Fernanda Lira. No skvelú prácu vykonávajú aj jej spoluhráčky. Najnovšou a najmladšou členkou je gitaristka Jéssica Falchi, ktorá sa oficiálnou súčasťou Crypty stala minulý rok.
jessica falchi guitarist 2023

Začiatky

Jéssica Falchi (celým menom Jéssica Di Falchi) sa narodila 5. marca 2000 v municipalite Monte Alto v brazílskom štáte Sao Paulo. Na konzervatóriu Souza Lima meste Ribeirão študovala hru na gitaru. Medzi jej prvé hudobné zoskupenia patrilo Burn Incorporated. Hrala tam v rokoch 2014-2020.

Od roku 2021 začala pôsobiť aj ako štúdiová hráčka. Hrala s popovou speváčkou Elanou Dara, spolupracovala s bubeníkom Aquilesom Priesterom.

Crypta

Ku partii Fernandy Liry sa pridala v máji minulého roku. Nahradila tak Soniu Anubis. Najprv však odohrala s dievčatami turné Echoes Over Latin America Tour a Echoes Over Europe Summer Tour.

Podľa jej vlastných slov nebolo jednoduché odštartovať túto spoluprácu. Najprv si to musela vydiskutovať so spomínaným Aquilesom Priesterom, keďže už s ním mala dohodnuté záväzky.

Podľa Jessicy bolo pred prijatím pozvania potrebné porozprávať sa s už spomínaným Aquiles Priesterom, keďže spolu mali zmluvne záväzky.

1. ,,V skutočnosti, Fernanda [Lira, basgitaristka/speváčka]… sa so mnou skontaktovala. Nebolo to také hladké, pretože na začiatku roka som mala zmluvu s  Aquilesom [Priester, bubeník]. Počas pandémie sme spolu nahrali niekoľko skladieb a on sa rozhodol ísť na turné, hrať tieto piesne naživo v Brazílii. A ja som sa mu už zaviazala. V skutočnosti sa už uskutočnilo stretnutí a už boli vonku oficiálne promo materiály. Bola tam moja fotka spolu s nimi. Avizované dátumy sa  zhodovali s dátumami Crypty. Čiže keď sa ma Fernanda spýtala na môj záujem (ktorý som samozrejme mala) som najprv musela poriešiť Aquilesa.“

No tento muzikant jej vyšiel v ústrety.

2. ,,Bol ku mne veľmi milý, povedal: „Nie Jessica, musíš ísť. Bude to pre skvelé pre teba aj tvoju kariéru“ (…).Bude úplne iná skúsenosť, než akú si dovtedy zažila. Potom ma skvelo podporoval, rozviazal so mnou spoluprácu. Ja som to prijala a potom som dala reč s Fernandou.

Svoje pripojenie k Crypte komentovala:

3. „Som nesmierne vďačná a šťastná, že som súčasťou Crypty! Chcela by som poďakovať členom a celému tímu za príležitosť a dôveru v moju prácu a fanúšikom kapely za podporu a náklonnosť, ktorú mi od začiatku tejto cesty prejavujú. Veľmi sa teším na to, čo príde.”

Vyzerá to tak, že leaderka Fernanda je s ňou viac než spokojná:

4. ,,Okrem toho, že je Jessica výnimočná gitaristka, je veľmi milý človek, ľahko sa s ňou vychádza, je super proaktívna a kreatívna… Je pre nás veľkou cťou mať ju odteraz v našej rodine.“ – uviedla.

Tento rok plánujú nástupcu debutu Echoes of the Soul.

Ďalšie aktivity

Okrem Crypty Jessica pôsobí aj v tribute zoskupeniach Hardwired Metallica Tribute a Iron Ladies – Single. Taktiež je súčasťou oficiálneho tímu umelcov v ESP Guitars.

Je nesmierne aktívna aj na sociálnych sieťach ako Facebook, Instagram a Youtube. Okrem toho s partnerom (Joãom Pedrom Castrom) streamuje aj na Twitchi, kde hráva Battlefield 5, Ultimate Ninja Storm 4 a iné hry.

Linky:
http://www.cryptaofficial.com/
https://www.instagram.com/cryptadeath/
https://www.facebook.com/cryptadeath/

Citáty:

Foto: https://lnk.sk/lub1

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *